fbpx

Potvrdila i policija: Uprkos pojačanim kontrolama crni bilans na putevima u Srbiji

Bujanovac, 15. avgust 2023.-I pored pojačanih kontrola saobraćaja, podaci su sve gori, potvrdio je i MUP. U svom saopštenju dodaju da je od početka godine, zbog neprilagođene brzine, u 140 teških saobraćajnih nesreća poginulo 155 ljudi, dok je u poslednjih sedam dana policija registrovala više od 30.000 prekoračenja brzine na putevima u Srbiji – gotovo dvostruko više nego u prethodnoj akciji u istom mesecu prošle godine.

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), kontrolisali su više od 54.000 vozila i otkrili čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji, navedeno je na fejsbuk stranici MUP-a.

Od navedenog broja prekršaja, kako je navedeno, 15.995 vozača nije zaustavljeno pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Policajci dobijaju kamere na uniformama

-Ističemo da je 3.427 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza – navodi se u saopštenju.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine.

rekorder je tridesetogodišnji muškarac koji je na auto-putu Beograd – Novi Sad upravljao automobilom marke „mercedes“ brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

Saobraćajci u akciji: Angažovani svi radari, kamere, presretači

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *