Želite da zaradite, budite popisivač poljoprivrednih gazdinstava u Bujanovcu

Bujanovac, 15. avgust 2023. – Za teritoriju opštine Bujanovac potreban je 31 popisivač na konkursu Republičkog zavoda za statistiku (RZS) za sprovođenje Popisa poljoprivrede 2023. Popis se sprovodi od 1. oktobra do 15. decembra ove godine i potrebno je ukupno oko 3.000 popisivača.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sva poljoprivredna gazdinstva prema dodeljenom adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Broj prijava je ograničen, dodaju iz Zavoda, a period angažovanja biće od 1. oktobra do 22. decembra 2023. godine. Napominju da rad na popisivanju može uključivati i aktivnosti vikendom.

Milković savetuje proizvođače da prave sir umesto što prodaju mleko

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni su: državljanstvo Republike Srbije; prebivalište ili prijavljeno boravište u RS; najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave; stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje; da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Kriterijumi za izbor su: stručna sprema; oblast obrazovanja; radni status; učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede.

Prednost pri izboru imaće kandidati koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede; koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede; koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Veterinarska: Pomažemo poljoprivrednicima oko registracije, kad već neće opštinske službe

Sa izabranim kandidatima, u zavisnosti od njihovog radnog statusa, zaključuje se ugovor o privremenim i povremenim poslovima ili ugovor o dopunskom radu (za lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca).

Iz Zavoda ističu da se kandidati mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.
Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna od od utorka 15. avgusta do ponedeljka 21. avgusta 2023. godine (do 20.00 časova).

Kandidati će biti rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.
Kandidat može da popuni samo jednu prijavu. Pre popunjavanja elektronske prijave obavezno je pročitati Proceduru za izbor popisivača, ističu.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima

stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Prijavite se OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *