Glumica iz Preševa posle otkaza govori za Bujanovačke: Ja sam žrtva mobinga i političkih intriga

Rešenje o otkazu

Bujanovac, Preševo, 17. avgust 2023. (Foto lična arhiva) – Glumica iz Preševa Egzona Salihu (1992), koja je dobila otkaz u Domu kulture „Abdula Krašnica“ u tom gradu, u razgovoru za Bujanovačke kaže da je žrtva mobinga i veruje da je odluka direktora politička. Otkaz je zvanično dobila pošto se dva dana tokom juna nije pojavila na poslu jer je radila u Kumanovu o čemu je, kaže, bio obavešten i direktor koji je i dobio pozivnicu za predstavu.

Direktor Kujtim Sadriu je, inače, član Alternative za promene predsednika opštine Šćiprima Arifija.

Iako je završila Fakultet umetnosti u Prištini, smer gluma, u Preševu je radila sa diplomom srednje škole jer Srbija još uvek ne priznaje one stečene na Kosovu. Do sada je radila na mnogim projektima u različitim teatrima, glumila je u filmovima i serijama.

Verujem da je moj otkaz politički motivisan, ali i ličnim inatom nekih, kaže za Bujanovačke Egzona i dodaje da će pravdu potražiti na sudu.

Ova mlada glumica kaže da je u ustanovi često bila žrtva mobinga u različitim oblicima:

-Bilo je raznih slučajeva, ali sada pričam o poslednjem slučaju, o otkazu. Održan je sastanak sa svim radnicima, ali ja nisam bila prisutna. Takođe, tema sastanka je bila vezana za mene i govorilo se samo o meni. Bilo je situacija kada su na sastancima svi osim mene imali pravo na svoje mišljenje. Moje je uvek bilo blokirano, i kad god bih nešto rekla reagovali su sa „Unesite ove reči u zapisnik“ kako bi me kaznili. Ima  mnogo takvih slučajeva.

Kako objašnjava za naš portal, za ta dva dana odustva ima opravdanje.

Uvek sam pretpostavljene obaveštavala o svojim projektima van ustanove i za njih sam dobijala dozvolu.  Međutim, oni su te datume iskoristilu da bi me udaljili sa posla. U Pozorištu u Preševu radim duže od pet godina, a sa problemima ovakve vrste suočavam se duže od godinu dana, otkad je ovaj čovek postavljen na mesto direktora.

Kako dodaje, umetničku scenu u Preševskoj dolini kreira politika.

-Umetnička scena je veoma loša zbog političkih prepreka. Mladim umetnicima potreban je prostor za izražavanje, ali među mladim ljudima nema interesovanja zbog načina na koji nas tretiraju.

Sigurno bi trebalo biti mesta za mlade umetnike, ali verujem da nedostaje želja da se ozbiljno bavi ovim zanimanjem, zbog načina na koji smo tretirani.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *