I u Surdulici susret dijaspore, skup namenjen deci i mladima

Bujanovac, 18. avgust 2023. Manifestacija Susreti dijaspore „Surdulica 2023“, u okviru koje će se u u ovom gradu i na Vlasinskom jezeru održati sportsko-obrazovni i ekološko-obrazovni kampovi za mlade iz dijaspore i regiona, počinje u nedelju, 20. avgusta, i trajaće do subote (26. avgust), najavljuju organizatori.

Svečano otvaranje Susreta dijaspore je u nedelju na gradskom trgu u Surdulici, od 20:30 časova, posle čega će biti održan koncert Željka Vasića.

-Deca će biti smeštena na Vlasinskom jezeru i u Surdulici, gde će se sprovesti trenažno-edukativni sadržaji vezani za ženski i muški fudbal kao ekološko-obrazovni sadržaj kroz LEND ART radionice – dodaje se u obaveštenju.

Deci će biti obezbeđen, kako se navodi, smeštaj i ishrana, štafelaj i pribor za LEND ART radionice, sportska oprema za nastupe i treninge, kao i priznaja i nagrade za učešće i ostvarene rezultate. Predviđen je i obilazak znamenitosti surduličkog kraja, kao i druženje sa vršnjacima iz Surdulice i okoline.

Organizator manifestacije je Opšrina Surdulica u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Biciklisti otvorili Dane dijaspore, večeras fudbal




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *