Opština: Rok za završetak radova na OŠ „B. Radičević“ nije probijen

Bujanovac, 18. avgust 2023. – Zbog velikog uznemirenja javnosti i brojnih osuđujućih komentara, našem portalu obratio se visoko rangirani zvaničnik opštine Bujanovac koji je za Bujanovačke rekao da rokovi na rekonstrukciji OŠ „B. Radičević“ nisu probijeni jer je rok za završetak radova kraj januara 2024. godine.

-Ljudi verovatno mešaju to što radovi imaju dve faze, sa dva posebna tendera i različitim izvođačima. Prva faza rekonstrukcije završena je u roku, izvršen je prijem, ali je problem nastao zbog kašnjenja na drugoj fazi. Do toga je došlo jer je jedan od ponuđača tražio zaštitu prava ponuđača, kaže sagovornik.

Druga faza podrazumeva kompletnu rekosntrukciju fiskulturne sale i dvorišta (partersko uređenje) kao i novu fasadu. Trenutno se radi na elektroisnstalacijama, koje se nalaze pod zemljom duž školskog dvorišta koje je sada zbog toga iskopano, a u ponedeljak na teren izlazi Komunalac zbog radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Savet roditelja Škole „B. Radičević“ traži sastanak za izvođačem radova

-Opština Bujanovac nioje raspisivala tender već resorno ministarstvo, nismo ni birali izvođača tako da i ne znamo zašto su radovi podeljeni u dve faze jer bi svima bilo lakše da je bio samo jedan tender i izvođač-kaže sagovornik iz opštine.

Kako dodaje, čini se sve zajedno sa ministarstvom da se deca što pre vrate u svoju školu, ali je bezbednost dece na prvom mestu. Priznaje da će to biti nemoguće 1. septembra, ali da veruje da će do toga doći tokom jeseni.

Trenutno se radi na elektroinstalacijama koje su pod zemljom

Radovi prve faze finansiraju se iz donacijom EU, odnosno nemačke KWF banke, dok je za drugu novac obezbedila država.

Predsednik Srbije Alkesandar Vučić je marta u Bujanovcu najavio i rekosntrukciju škola u kojima se nastava pohađa na albanskom, a sagovornik iz opštine kaže da na renoviranje čekaju škole u Biljači, Velikom Trnovcu i „Naim Frašeri“ u Bujanovcu, koje ne može da počne dok se ne završi „B. Radičević“.

Ova škola u Bujanovcu, prema rečima direktora Nenada Tasića, biće jedna od najboljih i najmodernijih u Srbiji.

 

Obezbeđen novac za drugu fazu rekonstrukcije OŠ “B. Radičević”, Vučić najavio ulaganja i u albanske škole




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *