fbpx

Počelo prijavljivanje za 10.000 dinara

Bujanovac, 21. avgust 2023. – Počela prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za decu do 16 godina. Za jedan dan prijavilo se više od 395.000 roditelja i staratelja, a prijavljivanje će trajati do 20. septembra. Isplata se očekuje u periodu od 25. septembra do 1. oktobra.

Od juče u ponoć, kada je počela prijava, do jutros u osam sati, 235.295 roditelja prijavilo je 395.768 dece, prenosi Tanjug.

Pravo na pomoć države ima svako dete državljanin Srbije do 16 godina starosti, kao i deca rođena nakon 21. novembra 2006. godine.

Prijavljivanje dece je počelo 20. avgusta i traje do 20 septembra, a obavlja se elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs .

Počinje prijavljivanje za državnu pomoć deci starosti do 16 godina

Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Prilikom prijavljivanja dece, samohrani očevi, osim pomenutih podataka koje dostavljaju majke, moraju da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći, izuzeti su od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć države je vrlo jednostavan i traje minut ili dva, jer podnosioci prijave, odnosno majke treba samo da unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.

Prijavljenima će novac biti uplaćen na račune u periodu od 25. septembra do 1. oktobra.

Kako je ranije kazao potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, za ove namene u budžetu je izdvojeno oko 12 milijardi dinara.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *