fbpx

Policija obezbeđuje škole od 1. septembra

Bujanovac, 22. avgust 2023. Sve škole u Srbiji od 1. septembra, kada počinje nova školska godina, obezbeđivaće policija, a policijski službenici biće prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dogovoreno i da će osim u školskim dvorištima, policijske patrole biti pojačane u blizini škola kao i da će kontrolisati i regulisati bezbednost saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

„Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo“, stoji u saopštenju.

Predstavnici dva resora razgovarali su i o realizaciji projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji je usmeren na podizanje svesti osnovaca o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *