Trnovčanin traži pomoć za završetak parka u selu

Piše: I. Jovanović

Nagip Taši

Bujanovac, 24. avgust 2023. Nagip Taši iz Velikog Trnovca, koji već mesecima unazad pokušava da napravi park u centru sela, na pola je prve faze koja podrazumeva ozelenjavanje prostora. Volju ima, do sada je sredstva uspešno sakupljao, ali, kako kaže, potrebno je još dosta toga da se uradi i poziva sve koji mogu da se uključe.

-Ako nastavimo ovim tempom i završimo ovu fazu, ubrzo će nam trebati stolice, drveće, igračke za decu, ograde, osvetljenje i postavljanje kamera za 24/7 nadzor – kaže Taši za naš portal.

Za postavljanje kamera, kako kaže, pobrinuće se ZAKKA, na čemu im je veoma zahvalan.

-S obzirom na resurse koje imam, verujem da ću uspešno završiti ovu fazu ozelenjavanja prostora. Možda naiđem na neke teškoće, ali ću se truditi da uspem – dodaje Taši.

Kaže da ne razume kako u 21. veku ljudi koji imaju novac nemaju želju i volju da urade nešto dobro za svoje mesto, a posebno za decu, zato i poziva još jednom sve da se ujede i da završe park do kraja.

Što se tiče stolica, drveća, igračaka za decu i osvetljenja, kako kaže, trebaće mu dodatna sredstva.

-Do sada sam uspeo da prikupim sredstva  i kupim sve ono što je potrebno za ovu fazu, nisam tražio finansijsku podršku jer sam verovao da je to dovoljno za prvu fazu. Lično sam se potrudio da prikupim mnogo sredstava jer je odgovornost velika, naročito kada su strana sredstva u pitanju – objašnjava Taši.

Taši dodaje da ko god je zainteresovan da sam kupi na primer stolice, igračke i sadnice, olakšao bi mu mnogo, jer bi se u tom slučaju on brinuo samo za njihovu montažu. Druga opcija je, kako kaže, da objavi cene svih stvari koje su potrebne da se kupe i nastavi kao i do sada sa prikupljanjem sredstava.

-Hajde da napravimo još jedan korak napred – kaže Taši i zahvaljuje se svima onima koji su do sada bili uz njega.

Podsetimo, Taši je sredinom marta pokrenuo peticiju za izgradnju parka u selu Veliki Trnovac, kojom je prikupio 517 potpisa i peticiju predao Mesnoj zajednici Trnovac i Opštini Bujanovac, a već početkom maja počeo je da čisti zemljište, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Napor da napravi park Taši smatra izazovom i obavezom za generacije koje dolaze i zbog toga je, kako kaže, spreman da preuzme odgovornost ako dobije finansijsku podršku.

Taši je radnik Doma kulture u Bujanovcu, a ovo nije prvi projekat koji pokreće. Simbol sa imenom grada, koji je postavljen na trgu u Bujanovcu, bila je takođe njegova ideja koju je uspešno realizovao.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *