Prodekan Ekonomskog fakulteta: Trudimo se da obezbedimo praksu za studente kako bi imali zagarantovan posao posle studija

Bujanovac, 25. avgust 2023. Dr Radenko Marić, prodekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, čije se istureno odeljenje nalazi u Bujanovcu, kaže da fakultet teži da pronađe što više praksi za studente kako bi imali zagarantovan posao kada diplomiraju.

Ekonomski fakultet u Bujanovcu ove godine upisala su 53 studenta, a ostalo je još 37 slobodnih budžetskih mesta za drugi upisni rok. Prijava kanditata vršiće se 4. i 5. septembra, a polaganje prijemnog ispita 8. septembra.

Još 37 slobodnih mesta na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu

Ovaj državni fakultet, sa sedištem u Subotici, a odeljenjima u Novom Sadu i Bujanovcu, postoji koliko i Univerzitet u Novom Sadu i njegov je deo od samog početka. Sada je on jedan od top rangiranih fakulteta koji budući studenti svake godine masovno upisuju, pa se tako ove godine našao na listi top tri po traženosti na novosadskom univerzitetu.

Marić ističe da je glavni cilj uprave da kvalitet nastave i kvalitet samog prostora budu na zavidnom nivou, prenosi Radio 021.

-Ulažemo i u opremu koju studenti koriste na predavanjima i vežbama jer je danas izuzetno bitno da oni imaju maksimalnu mogućnost da prate savremene aplikacije jer inače studiranje na neki način gubi smisao. Mi zapravo njih spremamo da kada dođu na radno mesto budu kompletno obučeni za isto – dodaje Marić.

Fakultet uspešno pronalazi praksu za studente kako bi imali zagarantovan posao kada diplomiraju.

-Potpisali smo veliki broj sporazuma o poslovnoj saradnji, što znači da kompanije iz cele Vojvodine, pa čak i iz Beograda, dolaze na fakultet i primaju najbolje studente na praksu, a veliki broj ovakvih prilika se završi i ugovorom o radu – naglašava profesor Marić.

Dodaje i da misli da je upravo ovaj fakultet mesto studiranja koje ostaje u lepom sećanju, a delom i zbog jakog studentskog parlamenta koji nudi brojne sportske i kulturne sadržaje u kojima mogu da uživaju.

-Sa tom celom slikom student ima prostora da bude student i da sa jedne strane ima kvalitetnu nastavu, a da sa druge ima i kvalitetan socijalni život na fakultetu – kaže on. 

Ekonomski fakultet je u prvom upisnom roku u junu bio izuzetno tražen i na prijemni u sva tri grada se prijavilo ukupno 700 kandidata, od kojih je čak 665 i upisalo željene smerove.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *