Počela raspodela penzionerskih kartica

Bujanovac, 28. avgust 2023. Raspodela penzionerskih kartica koje će penzionerima u Srbiji od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, počela je danas i mogu se preuzeti u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u opštinama opštinama ili mesnim zajednicama.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović kazao je novinarima danas, nakon uručenja prve penzionerske kartice, da se do sada za ovu karticu prijavilo više od 730.000 penzionera.

-Svi oni koji su se prijavili za ovu karticu putem brojeva telefona koje su dostavili dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu – rekao je on, prenosi Tanjug.

Ognjenović je naglasio i da će pogodnosti, koje će penzionerima uz ovu karticu omogućiti privreda i državne institucije, biti jasno istaknuti na sajtu PIO fonda, ali i putem medija, novina i portala gde će penzioneri biti pozivani na sve velike akcije koje se nude i biće obaveštavani gde mogu da koriste kartice.

-Sve privatne firme, trgovinske radnje, apoteke…imaće jednu nalepnicu na kojoj će biti napisano da su oni partneri penzionerske kartice nove generacije, a o samim popustima penzioneri će se informisati na licu mesta ili putem sajta PIO fonda – kazao je on.

Direktor PIO fonda je najavio i da je u pripremi aplikacija gde će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima sa kojima su potpisani ugovori.

Do sada je država, kako je podsetio, za pogodnosti koje će se nuditi preko penzionerskih kartica, potpisala ugovore sa više od 400  partnera.

On je pozvao sve ostale penzionere koji se nisu prijavili da to učine, kao i privredne subjekte da se priključe akciji.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta i ona je osim preko sajta PIO fonda  (www.pio.rs) moguća i na šalterima pošta širom Srbije.

Ove kartice će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati brojne pogodnosti i popuste kod trgovačkih lanaca, apoteka, ugostiteljskih i turističkih objekata, zdravstvenih centara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *