Upozoronje građanima: Pripremite se za nevreme u utorak

Bujanovac, 28. avgust 2023.- Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije upozorio je nadležne u bujanovačkoj opšini na moguće vremenske nepogode u utorak 29. avgusta.

“Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju u utorak 29.08.2023.godine, lokalno će biti intenzivniji (od 20 do 40mm za kratko vreme), uz grad i olujni vetar sa većom verovatnoćom pojave posle podne i uveče u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje”, navodi se u saopštenju.

Upozorava se na mogućnost poplava, klizišta i u saobraćaju.

Slede kompletna uputstva:

“S tim u vezi, neophodno je u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje može doneti, preduzeti sledeće:

1. Ukazati na potrebu preduzimanja mera na sprečavanju i ublažavanju posledica bujičnih vodotokova i staviti u pripravnost nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama.

2. U saradnji sa nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, preventivno izvršiti obilaske kritičnih lokacija na vodotokovima drugog reda kao što su propusti i mostovi, sprečiti moguća zagušenja proticajnih profila vodotokova i preduzeti adekvatne mere na otklanjanju uočenih nedostataka.

3. Izvršiti koordinaciju sa teritorijalno nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja odbrane od poplava.

O navedenoj vremenskoj prognozi informisati građane i dati potrebna uputstva o načinu ponašanja u prognoziranim vremenskim uslovima.

Preko sredstava javnog informisanja o svim preduzetim merama informisati građane.
O preduzetim aktivnostima redovno izveštavati Sektor za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Vranju, preko Operativnog centra putem telefona 1985; 424-222 ili na mejl czovr@mup.gov.rs.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *