fbpx

Martinović podelio rančeve đacima u Preševu

Bujanovac, Preševo, 31. avgust 2023. –  Predsednik  Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za tri opštine juga Srbije je u dve osnovne škole u Preševu đacima prvacima dodelio školski pribor i rančeve pred početak nove školske godine. Ove godine u prvi razred kreće 335 učenika iz Preševa, iz Bujanovca 365 a u opštini Medveđa u prvi razred krenuće 70 đaka.

Martinović, koji je i Ministar državne uprave i lokalne samouprave, je u školama “Vuk Karađić” i “Abdulah Krašnica”  naglasio važnost podrške obrazovanju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i razvoja mladih generacija, prenosi KT.

Kako se navodi, dodela školskog pribora ne predstavlja samo materijalnu podršku roditeljima već ova aktivnost šalje snažnu poruku da država vodi brigu o budućnosti svoje dece nastojeći da im pruži što bolje uslove za učenje.

Stanković podelio školski pribor i rančeve prvacima u Žbevcu i Lučanu

Ministar Martinović je nakon održane svečanosti poželeo deci srećan početak školovanja sa željom da budu dobri đaci i postanu dobri ljudi.

Služba Koordinacinog tela već 12 godina obezbeđuje za sve prvake iz Bujanovca, Preševa i Medveđe besplatan školski pribor i rančeve.

Za školsku 2023/2024. godinu Služba Koordinacionog tela izdvojila je 3,5 miliona dinara za ovu namenu, i to za opštinu Bujanovac 1.659.089 dinara,  za Preševo 1.522.725 i Medveđu 318.181. Radi se o opredeljenim sredstavima za realizaciju javne nabavke za školski pribor.

“Služba Koordinacionog tela će i u buduće nastojati da pomaže deci i mladima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa”, poručio je Martinović.

Ministar Martinović je posetu školama završio podelom laptopova kao deo podrške digitalizaciji u izvođenju nastave.

Svečanosti povodom dodele školskog pribora i rančeva prisustvovali su i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i predstavnici lokalne samouprave  Preševo.

 

Martinović: Infrastruktura i ekologija najveći problemi Bujanovca, radićemo na njihovom rešavanju
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *