Musliu sa istomišljenicima blokirao ulaz u Dom zdravlja zbog zapošljavanja osoba iz drugih gradova (Video)

Bujanovac, 31. avgust 2023. – Zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliu je sa desetak istomišljenika blokirao ulaz u Dom zdravlja Bujanovac u četvrtak ujutru. Oni su na ulazu postavili dva transparenta, na srpskom i albanskom jeziku, na kojima je pisalo „Dom diskriminacije“ gde je reč „zdravlja“ precrtana.

Blokada je trajala od 7 do 8 sati, a intervenisala je i policija.

Za to vreme pacijenti su u Dom zdravlja ulazili kroz ulaz Hitne pomoći.

Musliu je na svom FB nalogu objavio da je blokada odgovor na diskriminaciju prilikom zapošljavanja u ovoj ustanovi koju sprovodi direktorka Daliborka Pavlović. Kako je naveo, nisu diskriminisani samo Albanci, već i Srbi i Romi iz Bujanovca jer su posao dobili ljudi iz drugih gradova.

Nova zapošljavanja u bujanovačkom Domu zdravlja

„Na nedavnom konkursu za prijem lekara i medicinskog osoblja posao su dobile osobe koje nisu iz Bujanovca. I dok su naši doktori dokazani u Evropi, ovde nisu takvi jer direktorka bira najbolje. Zbog toga nisu dsikriminisani samo Albanci, već i naši srpski i romski sugrađani. Ovo nije samo etnička već i ljudska diskriminacija“, navodi Šćiprim Musliu.
U grupi protestanata nalazio se i Nevzad Lutviu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, partijski drug Šćiprima Musliua koji vodi Pokret za demokratski progres.

Lutviu je ranije negodovao objavama na društvenim mrežama zbog, kako je rekao, diskriminacije prilikom zapošljavanja Albanaca u Domu zdravlja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *