Pronađeno rešenje, evo gde će „Brankovci“ u novu školsku godinu

Piše: I. Jovanović

.Bujanovac, 31. avgust 2023. – Učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ koja se renovira od 1. septembra nastavu će pratiti u prostorijama Doma kulture u Bujanovcu, dok će đaci trećeg i četvrtog, kao i učenici viših razreda, novu školsku godinu započeti u SŠ „Sezai Suroi“ – kaže za Bujanovačke direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović.

Trenutno je direktor škole u zgradi Doma kulture, razgledaju se prostorije (dve od Doma kulture, a dve koje je koristila Viša škola) da bi se videlo šta nedostaje od inventara i da se na vreme sve obezbedi kako bi školska godina sutra krenula nesmetano – kaže Mitrović.

Ovo je način da se najmlađim učenicima ne skraćuju časovi jer bi, kako dodaje, u Domu kulture oni mogli da traju 45 minuta.

-Seoske škole za sada otpadaju kao opcija, što je dobro iz razloga što neće biti potrebe za organizovanim prevozom i neće biti rizika da se neko dete i u tom prevozu povredi – dodaje Mitrović.

Učenici viših razreda „B. Radičević“ od drugog polugođa 2022. godine, kada je počela rekonstrukcija, nastavu pohađaju u „Sezai Suroi“.

Kako su Bujanovačke ranije objavile, rok za završetak radova u „B. Radičević“ je januar 2024

Ogorčeni roditelji „Brankovaca“ u redakciji Bujanovačkih, evo šta poručuju nadležnima

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *