„Staro mi dajte, novo zidajte“: Ovo su nagrađene fotografije

Bujanovac, 1. septembar 2023. (foto: prvo mesto) – Na konkursu za najlepšu fotografiju „OBJEKTIVno Vranje 2023“, na temu „Staro mi dajte, novo zidajte“, Ljiljana Drmonjić iz Vranja osvojila je prvo mesto. Druga nagrada pripala je Slađani Tasić, a treća Aniti Janković.

Žiri u sastavu Dragan Dejanović, Jelena Stojković i predsedavajući Aleksandar Jocić  nisu imali lak zadatak, jer je očigledno ovogodišnja bila inspirativna učesnicima konkursa, prenosi VOM.

Najteže je bilo uskladiti mišljenja oko prvog mesta, jer najmanje par fotografija je zaslužilo nagradu, ipak žiri se vodio time da je u potpunosti ispunjena zamisao konkursa i da je autorka uspela da predstavi lepotu i jednog starog zdanja koje polako odlazi u istoriju i novog objekta koji predstavlja ponos grada.

Fotografija nagrađena drugom nagradom

Što se tiče drugog mesta, žiri je bio jednoglasan. Druga nagrada na ovogodišnjem konkursu pripala je Slađani Tasić. Na fotografiji je stambena zgrada, naziru se i solarni panel, ali je fokus na ogradu sa ćeremidama koja prkosno stoji i svedoči o jednom drugom vremenu. Ova fotografija je prema oceni žirija korak u prošlost i pogled u budućnost.

Ono što žiri nije uspeo da uskladi u svojim odlukama je fotografija još jedne autorke, čiji kvalitet je prepoznala inernet publika na društvenim mrežama. Reč je o fotografiji nastaloj u kultnoj štampariji „Nova Jugoslavija“, koja je ovih dana dobila novog vlasnika koji će prenameniti prostor. Prema oduci publike treća nagrada pripala je Aniti Janković.

Fotografija nagrađena trećom nagradom

Organizatori čestitaju autorkama pobedničkih fotografija i zahvaljuju se učesnicima konkursa koji sada već nosi epitet tradicionalni. Uručenje nagrada u vidu vaučera za kupovinu foto opreme u iznosu od 15, 10 i 5 hiljada dinara, kao  i otvaranje izložbe selektovanih fotografija biće održano krajem septembra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *