Ha prodaju „Škola u prirodi“ u Prohoru pčinjskom

Bujanovac, 4. septembar 2023. (Foto: Maketa nezavršenog objekta)- Deo imovine Holdinga Vrelo (Puni naziv HOLDING VRELO ZAVOD ZA SPECIJALIZOVANU REHABILITACIJU – U STEČAJU BUJANOVAČKA BANJA), koji je u stečaju od 2011. godine, oglašen je na prodaju. Radi se o imovini u Prohoru Pčinjskom, takozvanoj „Školi u prirodi“, potvrdio je za Bujanovačke Nenad Mitrović, donedavni direktor Zavoda za rehabilitaciju Bujanovačka banja.

On napominje da je Zavod registrovan 2005. kao novo pravno lice, a da je oglašena prodaja holdinga koji je 1996. formirao pokojni Ranđel Veljković:

Ovo naglašavam da ne bi došlo do zabune da se prodaju zgrade koje se nalaze u Bujanovačkoj banji, precizira Mitrović.

Kako prenosi Nova ekonomija, početna cena ukupno 4 objekta holdinga je 31,8 miliona dinara (oko 270.000 evra), a javno nadmetanje zakazno je za 6. oktobar u Vladičinom Hanu.

Na prodaju su zdravstveno rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata). Ovi objekti nisu završeni.

U poslednje objavljenom kvartalnom izveštaju preduzeća (april-jun 2023) navodi se da do sada nije bilo potencijalnih kupaca s obzirom na lokaciju i „nefunkcionalnost započetih građevinskih zidina i objekata“.

IN MEMORIAM: Ranđel Veljković (1935-2022)

U izveštaju se navodi da je u toku izveštajnog perioda (april-jun) poslato novo obaveštenje u vezi sa prodajom Holdinga povereniku i Igumanu manastira Hilandar i episkopu vranjskom. Piše i da je najavljena njihova ponuda za kupovinu, a da je u toku prikupljanje priloga i donacija. Kao drugi potencijalni kupac navodi se i JP Direkcija za izgradnju Opštine Bujanovac.

Početna cena 32.000 evra

I istom izveštaju piše da je ukupna vrednost svih nekretnina, postrojenja, opreme i bioloških sredstava Zavoda procenjena na 85,8 miliona dinara (730.000 evra)

Ukupne obaveze koje preduzeće ima poveriocima iznose 57,3 miliona dinara (488.200 evra). Jedini poverioci su Fond za razvoj i Elektrodistribucija Vranje.

Holding je i vlasnik imovine kod manastira Prohor Pčinjski, ali ovu imovinu namerava da proda Ministarstvu privrede.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *