Lopardince daje pare za stupanje u brak i rađanje dece

Piše: I. Jovanović

Kostić: Novac svakom bračnom paru i novorođenom detetu

Bujanovac, 4. avgust 2023. – Mesna zajednica Lopardince, u saradnji sa Crkvenim odborom, daje po 100.000 dinara svakom neženji u selu koji „stane na ludi kamen“. Osim toga, prvo rođeno dete dobiće 50.000, drugo 100.000, dok će treće dete i svako naredno dobiti po 150.000 dinara. Na ovaj način Lopardinčani žele da podignu natalitet – kaže za Bujanovačke predsednik MZ Lopardince Goran Kosić.

-Ja sam se kao predsednik Mesne zajednice, zajedno sa ostalim članovima, dogovorio sa Crkvenim odborom našeg sela da doprinesemo povećanju nataliteta time što ćemo motivisati neženje u selu da se ožene i bračne parove da rađaju decu – kaže Kostić.

Meštani će, kako kaže, sami sakupljati novac, a pomoć će dobijati i od raznih sponzora.

-Ja sam uveo samodoprinos u selu, svaka porodica daje onoliko koliko može i želi, a pored toga imamo i dosta sponzora u koje spadaju naši prijatelji koji imaju svoje firme, pevači koji dolaze i drže koncerte i mnogi drugi – dodaje Kostić.

Po proceni Kostića, u selu ima preko 50 neženja i ovo je sjajan način da se motivišu za brak. Pored toga, ima i dosta porodica koje su bez dece ili sa po jednim detetom, tako da na ovaj način Mesna zajednica želi da pomogne i njima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *