Bujanovčanima koji se školuju u Vranju uskraćen popust za prevoz

Bujanovac, 5. septembar 2023. Za bujanovačke đake koji pohađaju srednju školu u Vranju ove godine nema popusta za mesečne karte koji je do sada davao grad Vranje. Prošle godine je mesečna karta za učenike iz Bujanovca iznosila 3.200, a ove godine, roditelji moraju da izdvoje, kako tvrde, 8.200 dinara.

Roditelje iz Bujanovca interesuje zašto se ove godine vrši podela dece na one koji žive u vranjskoj i one koji žive u bujanovačkoj opštini, kad deca i jedna i druga idu u škole u Vranju. U Kavim Jedinstvu nisu mogli da dobiju odgovore na to pitanje.

Slađan Petrović iz Bujanovca ima dvoje srednjoškolaca koji pohađaju Srednju veterinarsku školu u Vranju i ove godine mesečno treba da izdvoji dodatnih 10.000 dinara za troškove prevoza.

-Prošle godine sam plaćao 6.060 dinara mesečno za dve karte, a ove godine treba da izdvajam oko 16.000 dinara mesečno u te svrhe. Ako na to dodamo i novac za užinu, koji će biti najmanje još toliko, znači da jedan ceo minimalac odlazi mesečno samo za prevoz i užinu – kaže Petrović.

Njega je, kako navodi, zvao razredni starešina iz škole i kazao mu da je puno roditelja nezadovoljno novonastalom situacijom i da se spremaju na protest ispred Gradske uprave u Vranju.

Popust koji daje Kavim Jedinstvo i dalje važi, ali je popust od strane Grada Vranja ukinut za učenike izvan vranjske opštine.

-Ove godine za našu decu vazi samo popust koji daje Kavim Jedinstvo a koji iznosi 40 odsto, dok za đake koji žive u Vranju i dalje važi i popost od 40 odsto koji daje Kavim Jedinstvo,  ali i popust od 20 odsto koji daje grad Vranje – kaže za naš portal jedna Bujanovčanka.

Prošle školske godine je ova Bujanovčanka plaćala mesečnu kartu svom detetu 3.200 dinara, a ove godine će plaćati, kako kaže, 8.200 dinara.

Roditeljima bi bilo lakše kada bi i Opština Bujanovac na neki način pomogla Bujanovačkim učenicima koji pohađaju srednje škole u Vranju.

Međutim, od opštine Bujanovac oni ne dobijaju naknadu za putne troškove, dok se učenicima koji srednju školu pohađaju u Bujanovcu i Preševu nadoknađuje 50 odsto troškova za prevoz.

Nadležni u Opštini kazali su ranije za naš portal da to ne zavisi od njih, već od Koordinacionog tela koje određuje kome će se deo novca za prevoz nadoknađivati.

-Koordinaciono telo nam određuje za koje škole ćemo plaćati deo prevoza, a to su škole sa teritorije opština Bujanovac i Preševo, jer oni pokrivaju naše područje i mi to mora da poštujemo – rekao je Fejzi Bećiri, načelnik Odeljenja za javne službe u Bujanovcu.

 




One thought on “Bujanovčanima koji se školuju u Vranju uskraćen popust za prevoz

  1. Vanja

    Vranjanci uvek na začelju. Dok ne krene da se raspetljava.
    Mislim da svima sve jasno u kakvom društvu živimo. Zato će za Vučića da glasaju ne zavedeni, uz sve korumpirane medije, već sitno ( i naravno, krupno) korumpirani. A cena je pala: radno mesto za minimalan dupe ćeš da daš, radno mesto u „hladovinu“ npr. arhiv..neka funkcija koja donosi bar 10.000….jer bratučad sve razgrabili.
    I Aco Srbin je „nitkovima“ i „majstorima“ i „lažovčinma“…uz pomoć partijske policije i vojske pokazao ili će pokazati. „Ajde dođite…5 na 1“.
    i spasi Aco mnogoljudni srpski narod iz Kosmeta rekavši Kurtiju „Neće majke sanduke da nose sa sinovima“ uz „patos“ plaćenih umetnika na otvaranju 5 km puta. I prolomio se aplauz Šešelja oca (ne Musliua) i Bokana, direktora i stratega nacionalnog iracionalnog. I pođe narod put sjevera u betonski grad Beograd i u Njemačku nam dragu.
    Narod otkri voz ! i železnicu, gas i vatru, i mnogo dobrijeg života. A mrski migranti i crni Arnauti dođoše na ovu prokletu zemlju da izginu.
    Manastiri na Kosmetu i u Severnoj Makedoniji ostadoše zaštićeni rječju Acinom.
    A struju poskupe pero-laka nam Đedović sa nadimkom Bob Rock i bi spreman da za MMF vodi borbu vilicama k’o Švarceneger. I izede Muslimanče crno zamuža da mu komponuje i da ga prevaspita na vjeru otaca.
    A tu stade hrabri moj Mali, Kusić za pozadinom, Gašić ispred šefa nam i mnoga vojska koju predvođaše Koluvija strašni sa 1 tonom marihuane.
    A na trtici bjehu Mice, Bulča, Kalač Sejo, BoBAn ortopedče, debeli mali privrednik, zubar da nam liječi zube naše, „očinji vid“ oči i mnogijejeh drugih Zorica, Izabela i drugih paćenica…
    i onbexe nas Aco u raj ko Vođa Damanovićev. I hvala mu. Je ovako živjeti nemogasmo, uz izvršitelje, advokate i monare haračlije, kockarnice što golem porez dadoše, uspešne preduzetnike što samo se osokoliše pa i vino i kafu i sve jedno ko „Leon“ napraviše.
    Sve moj do mojega slavu nam naroda pronesoše. I obećape“ Vučiću tu ćeš biti naš Vođa do sudnjijeg dana“ jer si Bal na vodi napravijo, Metro si nam dao, Ejspoo i stadioni da svo pocrcsmi na jednome mestu. A mi ti se kunemo da ćemo korijenje jesti za tebe i Žeksa i drugari vam da budete još bogatiji.
    Jer vidimo izbori će pa ne znamo što ćemo sa minimalci, penzije, nastavnici li smo ili bogataši…a zdravlje nam ne trebalo bilo…Bog nas gleda. I direktori što ih postavi obeliše obraz: zaštititiše šiptarski nejač i još bogatiji no DS i G17 zajedno. Skoro i julovce da pređu. Ko Đeksa Pinokia ili MK imperiju.
    Hvala ti Aco. Hvala ti ko te do dovede. Pa makar i Hil ili Milenijum.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *