Ljiljančani dobili vodu posle tri meseca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. septembar 2023. Posle tri meseca agonije meštani sela Ljiljance kod Bujanovca imaju vodu za piće. Pumpa za vodu je od srede uveče puštena u rad i očekuje se da se do petka normalizuje vodosnabdevanje u čitavom selu.

-Sinoć je uključena pumpa i voda je došla, međutim nema je još uvek u svakoj kući u selu, ali očekujemo da se u toku noći, a najkasnije do sutra, normalizuju pritisak i vodosnabdevanje na teritoriji celog sela – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić.

Podsetimo, Ljiljance je tri meseca bilo bez vode. Gotovo čitavo leto meštani su proveli bez kapi, snalazeći se za svakodnevni život, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Ljiljance celo leto bez vode, od protesta se odustalo

Bilo je reči i o protestu ispred zgrade Opštine i JP Komunalac, ali se od toga odustalo jer, po rečima Ristića, nije bilo svrhe protestovati kad vode nema ni na izvorištu.

-Vodosnabdevanje u našem selu će se stabilizovati kad se smanji potrošnja u okolnim selima, konkretno u Velikom Trnovcu i u Bujanovcu, a to će se desiti kad se završi sezona, kad ljudi prestanu da posipaju bašte i peru ulice i dvorišta – rekao je Ristić ranije za naš portal.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *