Odbačena krivična prijava protiv bivšeg direktora Komunalca Adema Hasanija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. septembar 2023. Adem Hasani, nekadašnji direktor Javnog preduzeća Komunalac u Bujanovcu, nije zloupotrebio službeni položaj dok je vodio komunalno preduzeće utvrdilo je tužilaštvo koje je pre desetak dana odbacilo krivičnu prijavu protiv Hasanija, potvrdio je našem portalu njegov advokat Miloš Simić iz Vranja.

-Na osnovu svih dokaza koje je dostavila odbrana, za razliku od JP Komunalac“, Više javno tužilaštvo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije donelo je rešenje kojim se odbacuje krivična prijava protiv Hasanija, jer je utvrdilo da on nije učinio delo zloupotreba službenog položaja – rekao je danas advokat Simić našem portalu.

Hasani je na čelu Komunalca bio od 2016. do 2020. godine.

Podsetimo,  29. marta ove godine uhapšeni su aktuelni direktor Komunalca Ruždi Halili i njegov prethodnik Hasani zbog sumnje da su otpisivali dugove za pružene komunalne usluge za 339 fizičkih i dva pravna lica po osnovu zastarelosti, a da pritom nisu podnosili nikakve tužbe nadležnom sudu kako bi tu zastarelost prekinuli, kako je tada saopštila policija.

Direktori Komunalca uhapšeni zbog otpisa dugova za komunalne usluge

-Adem Hasani je sada slobodan građanin Bujanovca – kaže njegov advokat.

Hasaniju i Haliliju je u martu bilo određeno policijsko zadržavanje koje je trajalo manje od 24 sata, odnosno pušteni su da se brane sa slobode posle saslušanja od strane nadležnog tužioca.

Da li je doneta i kakva je odluka u vezi sa krivičnom prijavom protiv aktuelnog direktora Halilija Bujanovačke su pitale nadležno tužilaštvo i očekujemo odgovor.

Isto pitanje smo postavili i Halilju, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *