Vlada: Minimalac sledeće godine 400 evra

Bujanovac, 7. septembar 2023. Vlada Srbije predložiće da se minimalna zarada poveća za 17,8 odsto tako da u 2024. godini iznosi 47.154 dinara (400 evra). Predstavnici sindikata tražili su minimalac od 52.000 dinara, koliko košta minimalna potrošačka korpa.

-Odluka o iznosu minimalne cene rade u Srbiji za sledeću godinu biće doneta na sednici Vlade Srbije 14. septembra, a predlog vlade je da se minimalac poveća za 17,8 odsto i iznosi 47.154 dinara, odnosno 401 evro, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Ispred Vlade Srbije sednici su prisustvovali ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar finansija Siniša Mali i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Sindikate su predstavljali predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, koji i predsedava sednicom, UGS Nezavisnost predsednica Čedanka Andrić, a Uniju poslodavaca Srbije predsednik Miloš Nenezić i počasni predsednik Nebojša Atanacković.

I prošlonedeljni sastanak predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade završen je bez dogovora o tome koliko će od januara biti povećana minimalna zarada.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *