Martinović i Mitrović podelili subvencije privrednicima: Ne delimo firme na srpske i albanske

Piše: I. Jovanovicć

Bujanovac, 8. septembar 2023. Privrednici iz Bujanovca, Preševa i Medveđe danas su od čelnika Koordinacionog tela za jug Srbije dobili ugovore o po kojima će im biti isplaćene subvencije za razvoj. Ukupno 14 privrednika iz tri opštine dobilo je 34 miliona dinara od Koordinacionog tela.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, director Službe KT Nenad Mitrović, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, kao i predstavnici opština Preševo i Medveđa.

-Služba Koordinacionog tela veće 11 godina dodeljuje sredstva za subvencije privrednicima u ove tri opštine. Do sada smo ukupno oko 425 miliona dinara subvencija dali u ove namene. Očekivani efekti ovoga bili su oko 350 novootvorenih radnih mesta i pomogli smo privrednicima da podignu nivo svoje proizvodnje, da na tržištu budu konkurentni. Pokušavamo da u ovim opštinama podignemo privredni razvoj – rekao je Mitrović.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ceremoniji dodele ugovora i istakao koliko su subvencije važne za privrednike u ovim nerazvijenim opštinama. Dodao je da je u budžetu opštine ove godine izdvojeno 20 miliona dinara za pomoć privredi.

Predsednik KT Aleksandar Martinović naglasio je da nije bilo razlike u tome da li je neko srpske ili albanske nacionalnosti, već da je svaki privrednik koji je ispunjavao uslove dobio sredstva.

-Vlada Republike Srbije i Koordinaciono telo će i ubuduće pomagati svima, nije bitno da li je firma srpska ili albanska, već je važno da zapošljava ljude, da unapređuje kvalitet svojih proizvoda i usluga i da bude konkurentna na tržištu – kaže Martinović.

Na konkurs za subvencije prijavilo se 33 privrednika, a bespovratna sredstva su odobrena za njih 14, od kojih je 6 iz Bujanovca, 5 iz Preševa i 3 iz Medveđe.

Vlasnik firme „Bujanteks“ iz Bujanovca, koja je dobila 2,99 miliona, Nebojša Kostić, kaže da ova subvencija mnogo znači i da već imaju plan kako da je iskoriste.

-Planiramo proizvodnju plastike i upošljavanje novih radnika – kaže Kostić za Bujanovačke.

Ovo su firme koje će dobiti novac od Koordinacionog tela

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *