Poskupelo pecanje smeća u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. septembar 2023. Cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov u Bujanovcu za sledeću godinu koštaće 9.000 dinara plus članarina, umesto dosadašnjih 7.000. Previsoka cena godišnje ribolovačke karte preti da ugasi udruženje „Moravica“ iz Bujanovca, jer od kako je povećana udruženje nema nijednog člana.

Predsednik ribolovačkog udruženja „Moravica“ u Bujanovcu Miloš Nojković kaže za Bujanovačke da visinu godišnje lovne karte određuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i da ona važi na nivou čitave Srbije, ali ta je cena previsoka za bujanovačke ribolovce jer oni, kako kaže, nemaju ni gde da pecaju.

-Možda cena godišnje karte nije visoka za ribolovce u Beogradu, jer oni imaju dobre vode i imaju gde da pecaju, dok je naša Južna Morava zagađena i imamo problem sa separacijom. Zbog toga je za naše uslove ta cena astronomska i bacanje para – objašnjava Nojković.

Sva sela koja su pored Morave, kako kaže, bacaju smeće u reku, dok je separacije stalno zamućuju, tako da je voda od trideset dana u mesecu mutna 27 dana.

-Da je karta 6.000 dinara opet bi bio problem, jer nemamo uslova za pecanje, a o sumi od 9.000 uopšte i da ne govorimo – dodaje Nojković.

Cena godišnje karte za pecanje određuje i broj članova udruženja „Moravica“ u Bujanovcu.

-Dok je cena karte bila 5.000 dinara imali smo 300 članova, kad je porasla na 6.000 imali smo 150, kad je bila 7.000 imali smo 30 članova, a sad kad je 9.000 nemamo nijednog člana. Ako se ovakav trend nastavi moraćemo da ugasimo udruženje – kaže Nojković za Bujanovačke.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *