Bujanovac bez vode zbog kvara na jednom od bunara

Bujanovac, 14. septembar 2023. (Foto arhiva: Ilistracija) – Teritorija Bujanovca je u četvrtak od 10 sati bez vode zboh havarije na jednom od bunara u sistemu vodosnabdevanja, saznaju Bujanovačke. Nestašica može potrajati nekoliko sati.

Kako navode naši izvori iz Komunalca, u pitanju je kvar na ventilu pa je zbog zamene bilo neophodno da se isključi čitav sistem koji Bujanovac i okolinu snabdeva vodom. Ovaj sistem funkcioniše tako što voda iz bunara ide u crpnu stanicu gde se hloriše, a odatle u vodovodni sistem.

Kako navodi naš sagovornik, kada će ventil biti zamenjen a vodosnabdevanje normalizovano, zavisi najviše od toga koliko će brzo voda da otekne iz bunara što bi omogućilo prilaz ventilu.

-Zamena traje pola sata do sat vremena, posle toge voda može u sistem, ali dužinu zastoja u snabdevanju diktira vreme za koje će majstori moći da priđu mestu kvara, precizira sagovornik.

Inače, bunari iz kojih se Bujanovac snabdeva vodom nalaze se između Morave i Gnjilanskog puta sa leve strane prema Lučanu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *