Milković: Srbi glasali za rebalans, jer je Nagip bio korektan

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. septembar 2023. Skupština opštine Bujanovac usvojila je danas rebalans budžeta za šta su glasali i srpski odbornici. Po rečima odbornika sa liste SNS Miodraga Milkovića, Srbi su podržali rebalans jer novom raspodelom novca srpska zajednica dobija oko 10 miliona dinara. Sednica je prekinuta posle glasanja, jer je nezadovoljni predsednik Skupštine Enver Ramadani dao pauzu, koja još uvek traje.

-Predsednik opštine Nagip Arifi je ispao korektan i od onih projekata koji su realizovani, a od kojih je novac ostao, ostavio je srpskoj zajednici oko 6,5 miliona i još je dodato oko 3,5 miliona, zbog toga smo danas glasali za rebalans – rekao je Bujanovačkim Milković.

Od dodatnog novca finansiraće se, između ostalog, asfaltiranje u Žbevcu i sanacija puteva u Kleničkom kraju i još neki projekti u selima u kojima žive Srbi.

Paradoksalno je to što je usvajanje rebalansa dobrano razljutilo predsednika Skupštine Envera Ramadanija, ali ne zbog raspodele novca srpskoj zajednici.

Enver Ramadani

Naime, Ramadani je imao predlog koji se ticao novca za albansku zajednicu, odnosno dodavanje projekta za kanal za otpadnu vodu kod Samoljice, dodavanje novca za stručnu praksu, a oduzimanje sa pozicije javna rasveta.

Njegov predlog nije dobio dovoljno glasova, već je rebalans usvojen bez toga pa je Ramadani, ljut i na koalicione partnere i na srpske odbornike, prekinuo sednicu i dao pauzu.

Dok ovo javljamo skupštinska sala je prazna i čeka se nastavak sednice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *