Za kartice se prijavilo 870.000 penzionera, popuste daju i NIS i Putevi Srbije

Bujanovac, 20. septembar 2023. PIO Fond potpisao je ugovore sa još 16 preduzeća i ustanova koje se uključuju u davanje popusta vlasnicima penzionerskih kartica. Uz NIS i „Puteve Srbije“, ugovore je potpisalo i nekoliko privatnih klinika i domova za stare. Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra.

Ministar finansija Siniša Mali je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je preko 600 kompanija i institucija je već uzelo učešće u ovom programu.

Pozvao je sve društveno odgovorne kompanije da i dalje nastave da uzimaju učešća u ovoj velikoj akciji.

Direktor Republičkog PIO Fonda Relja Ognjenović rekao je za RTS da je veliko interesovanje kompanija i iz privatnog i iz javnog sektora.

-Danas smo imali potpisivanje ugovora i sa javnim preduzećem ‘Putevi Srbije’, gde smo ostvarili tri posto benefita, odnosno manju cenu za naplatne rampe, zatim trgovinski lanac ‘Aman’ daje deset posto na kompletan asortiman, ali takođe i ono što je jako važno jeste NIS koji daje od jedan do tri dinara u zavisnosti od vrste goriva –  naveo je Ognjenović.

Naglasio je da 1. oktobra zvanično kada kreće u rad projekat „Penzionerske kartice“, ali i nakon tog datuma će nastaviti da šire mrežu kompanija koje će davati popuste.

Navodi i da se blizu 870.000 penzionera do se prijavilo za kartice, a oko 40.000 njih ih je već dobilo.

Objasnio je da putem SMS poruke obaveštavaju penzionere da dođu i preuzmu svoju karticu.

Poručio je da, kako bi se izbegle gužve i čekanja, penzioneri treba da sačekaju poziv za preuzimanje.

Direktor PIO Fonda kaže da će svaka prodavnica, svaki trgovinski lanac, apoteka imati nalepnicu koja će biti u vidu penzionerske kartice, kao i da će se na taj način znati da su te firme partneri penzionerskih kartica.

Dodaje da će i na na samoj kasi biti nalepnica „penzionerska kartica“.

Ističe da prednjače trgovinski lanci i apoteke, kao i da su penzioneri na tome insistirali, ali da su potpisali ugovore i sa banjama, raznim optičarskim radnjama i sve ono što penzionerima treba za svakodnevni život.

Pored popusta oni čije su penzije do 40.000 dinara imaju mogućnost i sakupljanja boda na svakih potrošenih 500 dinara, što bi trebalo da im omogući u nekom trenutku besplatnu uslugu ili nabavku robe.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *