119 učenika u Levosoju trčalo kros

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. septembar 2023. Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Levosoja trčali su kros RTS-a u petak u svom selu. Prva tri mesta među devojčicama i dečacima u svakom razredu dobila su diplome. Svoju ljubav prema trčanju i zdravom životu pokazalo je 119 učenika.

Najpre su od 11 časova trčali učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog, a kasnije od 12:15 učenici viših razreda.

-Norme za trčanje su različite i povećavaju se kako se povećavaju i razredi. Učenici prvog razreda, i dečaci i devojčice, trče 200 metara. U drugom razredu 250 devojčice a 300 dečaci, i tako se povećava dužina, da bi osmaci trčali 600 metara – kaže za Bujanovačke nastavnik fizičke kulture u OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju Miloš Dimitrijević.

Prvo mesto u prvom razredu osvojili su Aleksa Ezupović i Sofija Stošić, a u drugom razredu Zlatan Zafirović i Luna Stojilković.

Među trećacima najbolji su bili Stefan Milenković i Ivona Stojanović, dok su se od učenika četvrtog razreda najbolje pokazali Mateja Spasić i Jovana Stojmenović.

Filip Nedeljković i Mila Tašković bili su najbrži u petom razredu, a u šestom Mihajlo Nikolić i Natalija Mladenović.

Među sedmacima kao najbolji izdvojili su se Jovan Bogdanović i Lena Stojiljković, a od osmaka David Simonović i Jovana Simonović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *