Kamberi za dešavanja u Banjskoj optužuje Beograd

Kamberijev post na FB

Bujanovac, 25. septembar 2023. (Foto: Snimak ekrana sa društvenih mreža) – Dešavanja u Banjskoj na severu Kosova u nedelju narodni poslanik Šaip Kamberi nazvao je terorističkim aktom za koji navodi da je podstaknut iz Beograda.

Kamberijve post na FB prenosimo u celini:

Teroristički akt!

Iskustva iz ratova devedesetih godina na teritoriji bivše Jugoslavije pokazuju da će poraženi agresor, ako se ne suoči sa odgovornošću i ne distancira od svoje osvajačke politike, svoje susede gledati sa revanšizmom, čekajući priliku za novi rat.

Ubistvo pograničnog policajca Kosova u Banjskoj na severu je teroristički napad i pokušaj da se ubiju svi napori za očuvanje mira i stabilnosti u ovom delu. Napad u mraku jutra ima za cilj produženje života kriminalnim grupama i paravojnim strukturama koje po svaku cenu pokušavaju izazvati konflikte uz pomoć Beograda.

Međunarodna zajednica, nadam se, će konačno suprotstaviti destabilizujućim podsticajima sa centrom u Beogradu, inspirisanim „Srpskim svetom“. Porodici ubijenog policajca izražavam moje najiskrenije saučešće, a povređenim policajcima želim brz oporavak. Nadam se da će život izgubljen danas biti poslednji koji je uzet od strane mračnih i kriminalnih struktura.




One thought on “Kamberi za dešavanja u Banjskoj optužuje Beograd

  1. Anonimni

    Шаипе Камбери, нећу ти персирати јер то не заслужујеш.

    Након читања овог твог текста сам схватио зашто заправо желиш такозвани реципроцитет да сви Албанци у Прешеву и Бујановцу имају једнака „права“ као и Срби на северу Косова и Метохије. Ти заправо машташ о побуни и дизању тензија овде у Бујановцу, где себе видиш као интелектуалног вођу сецесионистичко настројених албанаца у Прешеву и Бујановцу, и нажалост, ниси једини који тако размишља. Убеђен сам да је већина вас Албанаца из Прешева и Бујановца сања мокре снове о ослобађању „источног косова“ појам које све чешће користе овдашњи великоалбански националисти. Ти си уствари љубоморан што немате исти „третман“ као Срби са севера Косова и Метохије и што вас органи реда Србије не бију палицама и што не спроводе репресију над овдашњим албанским становништвом.
    Ја сам убеђен да ти потајно прижељкујеш да неко од твојих сународника настрада од српске руке не би ли на сва звона урлао о угрожености албанског становништва од стране „Српског Света“ и тиме преко србомрзачких медија креирао casus belli за НАТО бомбардовање Србије. И не би ти било први пут да покушаш направиш такав подухват.

    Теби запаљива ратнохушкачка реторика заправо и није непознаница. Ми старији се сећамо твојих сензационалистичких запаљивих изјава, када си за време сукоба у Прешеву и Бујановцу си „Гласу Америке“ и „Слободној Европи“ пренео „информацију“ да је 72 Бригада ушла у рејон Гљилана не би ли тиме поново изазвао НАТО да реагује и бомбардује положаје тадашње Војске СРЈ. Ова „информација“ која је изашла из твојих уста се наравно, срећом, брзо испоставила као лажна вест. Али ова анегдота нам говори о твојој малициозности и подмуклости којом се користиш и дан данас где позиваш међународну заједницу да се супротстави такозваном „Српском свету“. Ово се са дипломатског на свакодневни речник може превести, односно протумачити као: „Уведите санкције Србији, а ако и даље буду непослушни, бомбардујте их“.

    Тврдиш да „криминалне“ и „паравојне структуре“ уз помоћ Београда имају за циљ изазивање конфликта на Косову и Метохији, а када би те неко питао који је интерес Србије да поред свих ових недаћа које су је задесиле изазивала конфликт на Косову и Метохији, посебно у оваквом осетљивом геополитичком ситуацијом у Европи поводом рата у Украјини, не би знао да одговориш или би пак оптужио Москву да преко „малигног руског утицаја“ уз помоћ Србије хоће да изазове рат не би ли Руси скренули пажњу са фронта, иако је то ноторна глупост која нема везе са здравим мозгом, јер што би Руси стварали нове конфликте где би требало да одвајају војне ресурсе за некакав нови рат који су им у овом моменту преко потребни? Па Руси тренутно нису у стању да војно помогну ни Јерменији са којом имају војни пакт, а камоли Србији која је окружена НАТО савезом и која је притом 1500 километара удаљена од Русије.

    Чињеница је Камбери, да се српским руководством диригује из америчке амбасаде. Да баш из оне амбасаде где пијуцкаш бело вино са колонијалним управником Србије Кристофером Хилом, ком се жалиш да сте потлачени, угњетавани, маргинализовани од стране државе Србије, док сте сами створили државу у држави где ти и твоји великоалбански саборци на све начине маргинализујете овдашње српско становништво на све могуће начине и у свим сегментима и институцијама у Бујановцу. Градите инфраструктуру по етнички албанским селима док српским селима у врелим летњим данима уводите рестрикције, а поједина села попут Љиљанца месецима немају приступ пијаћој води.

    Ето, до те мере иде твоја србофобија да ти и твоји саборци ускраћујете елементарна људска права обичном сељачком српском становништву. Али то није све! Ми мало боље обавештени знамо јако добро да славите годишњице почетка бомбардовања СРЈ 24 Марта, протеривање српског становништва из Крајине 4 Августа и да у приватним круговима Србију називате геноцидном творевином, а Србе геноцидним народом.

    Ако ћемо да се бавимо осудама страдалих полицајаца, нешто се не сећам да си осудио убиство припадника Жандармерије Стевана Синђелића 2014-е од стране албанских шумокрадица у Копненој Зони Безбедности?

    Јеси ли 2015-е осудио отворени говор мржње твојих сународника који су у центру Бујановца скандирали „уби, уби, уби Србина“ и „уби, закољи да Србин не постоји“?

    Јеси ли осудио вандализам код летњиковца на улазу у селу Жужељица где су твоји сународници искривили крст, поцепали српску заставу и направили већу материјалну штету?

    Ниси. Ћутао си, а ћутање значи одобравање оваквих акција. И не само одобравање него и инспирацију коју твоји сународници црпе из твојих малициозних и ратнохушкачких фејсбук објава. Ти и твоји политички саборци сте инспиратори великоалбанског национализма.

    Толико од мене.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *