Roditelji: Novac za decu od države smo već potrošili

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 25. septembar 2023. (foto ilustracija)- Jednokratna pomoć države od 10.000 dinara roditeljima dece uzrasta do 16 godina isplaćuje se danas i sutra. Za mesec dana prijavljeno je 1.101.232 dece. Bujanovačke majke kažu da će novac potrošiti uglavnom na decu, ali i za neke kućne potrepštine.

Bujanovčanka koja ima troje dece mlađe od 16 godina i koja će shodno tome dobiti 30.000 dinara od države, kaže za naš portal da će trošiti „pola-pola“.

-Pola ću potrošiti na decu, odnosno kupiću im nešto od garderobe za vrtić i školu, a pola na tekuće kućne troškove. Kraj meseca je, taman da izguramo do prvog – kaže ova bujanovčanka.

Druga naša sugrađanka, koja ima dvoje dece, kaže da je novac „već potrošila“.

-To je već potrošen novac, i mnogo više od toga. Ja imam dva školarca i mnogo više od 20.000 dinara sam potrošila na njihovo opremanje za školu – kaže ona.

Rok za prijavu za 10.000 dinara deci ističe u sredu

Prve uplate su već od jutros na računima mnogih roditelja.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će 500.000 dece novac dobiti danas, dok će preostalih 600.000 dobiti 10.000 dinara sutra.

„Ako bilo ko ima reklamaciju, neka ne brine. Kada se reklamacija bude završila, u smislu žalbe ili ako nešto nije bilo jasno, taj ćemo novac takođe isplatiti“, rekao je ministar Mali.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *