Vučić izrazio saučešće porodici ubijenog kosovskog policajca

Bujanovac, Beograd, 25. septembar 2023. (Foto snimak ekrana)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je jedini krivac za dešavanja u Banjskoj na severu KiM u nedelju kosovski premijer Albin Kurti, „čija je jedina želja“ da Srbiju uvuče u rat sa NATO.

Vučić se u nedelju uveče obratio građanima kada je potvrdio da su naoružane osobe koje su upale u manastir Banjska lokalni Srbi sa severa Kosova.

U sukobu je poginuo jedan kosovski policajac. Predsednik Vučić je rekao da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo kosovskog policajca i poručio da je to je za osudu.

„To je nešto što nikom nije bilo potrebno, ponajmanje srpskom narodu, u trenutku kada su svi shvatili da je Kurti glavni organizator haosa na KiM. I na to nema međutim“, poručio je Vučić.

On je naveo da su, prema informacijama koje je prikupio Beograd, stradala trojica Srba, a postoji bojazan da je preminula i četvrta osoba. Predsednik Vučić je rekao da se za dvojicu stradalih zna da su iz Kosovske Mitrovice.

„Za sve to je Kurti kriv, Kurti i oni koji ga puštaju da to radi“, poručio je predsednik.

On je izrazio saučešće porodicama nastradalih u sukobu, uključujući i kosovskog policajca, i dodao konačna odluka o potezima Srbije biti doneta u narednim danima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *