Nenad Paša osvaja titule i snima filmove na Malti, ali ne zaboravlja svoj Bujanovac gde za njega nije bilo posla

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. septembar 2023. Bujanovčanin Nenad Trajković Paša (39) osvaja košarkaške titule, bodibilding priznanja, glumi u filmovima i zapravo ređa uspeh za uspehom, ali na Malti. Nenad je u ovu ostrvsku zemlju otišao da živi 2017. godine, jer za njega u Bujanovcu nije bilo posla. Od tada daleko od kuće svoj rodni grad i zemlju predstavlja u najpozitivnijem svetlu, a svaki uspeh na Malti proslavlja sa srpskom zastavom i šajkačom.

-Da se zna ko sam i odakle sam – poručuje Nenad za Bujanovačke sa Malte.

Poslednji u nizu uspeha ostvario je pre dva dana na nacionalnom takmičenju u bodibildingu u kategoriji Men’s physique, na kojem je osvojio treće mesto.

Sve nagrade, titule i priznanja u sportu Nenad je za ovih šest godina stekao radeći uporedo posao laboratorijskog tehničara u jednoj građevinskoj firmi.

-Ja sam se oduvek bavio sportom, vodio zdrav život i odlazak na Maltu to nije promenio. Od 2019. godine do dan danas sam član Košarkaskog kluba Fusion sa kojim imam osvojena 4 kupa i 2 finala lige. Na turniru u basketu FIBA 3X3 stigli smo do četvrtfinala. I sad ova nagrada za bodibilding – kaže Trajković.

Stigao je, kaže, i da snimi reklamu za Svetsko prvenstvo u fudbalu, a dobio je i glavnu ulogu u malteškom fillmu Candlemaker. Bio je i model jedne modne agencije, kao i član žirija na izboru za Mis Malte.

-Sve su to moji hobiji, stvari koje volim da radim i izgleda da ih dobro radim, zato mi nije teško da sve postignem i pored posla kojim se trenutno bavim – kaže Nenad.

Odluku da ode iz Bujanovca doneo je, kako kaže, teškom mukom, ali drugog izbora nije bilo.

Nisam mogao da se zaposlim u svojoj struci, kao učitelj. Dobio sam sina, pa je usledio razvod, falilo je novca, a ja bez posla. Odlazak na Maltu bio je jedino rešenje pa sam se našao tamo. Bilo je teško na početku naravno, ali sada mogu da kažem da sam se lepo snašao – priča Nenad.

Uprkos svemu, planira da se vrati u Srbiju.

-To svakako, ja se i dalje nadam zaposlenju, želim da radim u svojoj struci, vratiću se sigurno. Nedostaje mi sin, porodica, Bujanovac, to nadjačava sve – poručio je Nenad Paša.

 




One thought on “Nenad Paša osvaja titule i snima filmove na Malti, ali ne zaboravlja svoj Bujanovac gde za njega nije bilo posla

  1. Jovan

    Nema za nas rodjeni Bujanovčani nikad nije ni bilo mesta Al zato za seljačine i došljaci koji su bili kadrovi i dobijali placevi ,stanovi i sve prodali i opet zadržali radna mesta uvek je bilo sve ,zato u Bujanovac u škole rade Vranjanci a naši sede bez posla i to sve zato što nepismene seljačine koji su u stranku odlučuju ko će da ima za život.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *