Drum dum fest: Najbolji bubnjari u Leskovcu

Bujanovac, 29. Septembar 2023. Leskovački festival ritma i perkusija Drum Dum Fest, dvanaesti po redu, održaće se 29. i 30. septembra, a novina ove godine je dvodnevni bubnjarski seminar, na kome će svoje znanje i umeće sa bubnjarima podeliti Miroslav Karlović – Karlo.

„Na 12. festivalu idemo još jedan stepenik više, organizovanjem dvodnevnog bubnjarskog seminara, gde će, u višečasnovnim predavanjima, polaznici imati dovoljno vremena da, sa jednim od najboljih pedagoga u ovoj oblasti u Srbiji, a verovatno i mnogo šire, stiču nova znanja i veštine, da pitaju sve što ih zanima, da provere naučeno. Svoje znanje i umeće, sa bubnjarima koji zaista žele da uče od najboljih, podeliće Miroslav Karlović – Karlo, profesor kod koga su svoje znanje sticali najbolji bubnjari regiona. Svi koji su bili na bubnjarskim radionicama ili na koncertima DDf-a rado se sećaju Marka Đorđevića, Pere Radmilovića, Duce Ivaniševića pa će biti dragocena i informacija da su ti ljudi, u nekoj od faza svog usavršavanja, učili od profesora Karlovića“, poručuju organizatori.

Cena seminara je 2.000 dinara, a svi zainteresovani mogu da se priajve putem mejla ddfseminar@gmail.com. Broj mesta je ograničen.

Od samog početka, u korenu ideje Drum Dum Festa, osim popularizacije bubnjeva i perkusija, je i, kako kažu, ideja negovanja mladih taleneta, i unapređivanje njihovog umeća sviranja bubnjeva.

„Kroz našu školu bubnjeva prošlo je nekoliko generacija, a mnogi čije je znanje raslo uz naš festival, sada su izvrsni mladi bubnjari koji krče svoj put kroz muzičku scenu Srbije. Zato od samog početka imamo i dva festivalska programa DDF kids i DDF teens, kroz koje najmlađe bubnjare predstavljamo festivalskoj publici i široj javnosti i nagrađujemo najtalentovanije kroz naša takmičenja“, kažu organizatori.

U programu DDF kids je još jedan novitet. Od ove godine nagrada za najboljeg mladog bubnjara nosiće ime „Bojan Zlatanović -Tokan“.

„Bojan Zlatanović Tokan, prerano preminuli bubnjar „Amadeus benda“ je bio prijatelj festivala i ljudi koji su deo DDF tima, bio je veliki čovek i prijatelj, čija je duhovitost i vedrina osvajala srca svih koji su imali čast da ga upoznaju. Bio je i najveća bubnjarska zvezda našeg grada, velika zvezda muzičke scene u našoj zemlji, i što je najvažnije, neko na koga su se ugledali mnogi mladi bubnjari. Zato smo želeli da uspomenu na njega sačuvamo i tako što ćemo baš tim mladim ljudima koji budu najbolji, nastaviti da dodeljujemo nagradu na svakom festivalu, ali će ona, od ove godine, nositi njegovo ime“, dodaju organizatori.

U okviru Drum Dum Festa 12, u Leskovac će, prvi put posle više od trideset godina, doći legendarna makedonska grupa „Leb i sol“.

Nagrada za životno delo ove godine, kako navode, biće dodeljena Miroslavu Karloviću – Karlu, zbog pedagoškog rada i neizbrisivog traga koji ostavlja na muzičkoj sceni Balkana.

U subotu (30. septembar) od 12:30 časova na programu je defile bubnjara gradskim trgom, a od 13 časova počinje Drum Dum Kids u leskovačkom kulturnom centu.

Od 20 sati počinje revijalni deo festivala u Narodno pozorištu Leskovac, na kome će nastupiti pobednik DDF kids, biće prikazan film „Nije isto od kad nisi tu“ posvećen B.Z. Tokanu i biće dodeljena nagrada „Bojan Zlatanović – Tokan“ najboljem mladom bubnjaru, kao i nagrada za životno delo Miroslavu Karloviću Karlu. Nakon toga sledi koncert grupe „Leb i Sol“.

Cena karte za revijalni program festivala je 1.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *