Gradonačelnik Vranja podneo ostavku, isto učinili i predsednici Hana i Trgovišta

Bujanovac, Vranje, 29. septembar 2023. (Foto Vranjenews)- Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, podneo je u petak ujutro ostavku na tu funkciju, saznaje Vranje News od izvora u vranjskom SNS-u. U četvrtak su ostavke na funkcije predsednika opštine podneli Dragan Sentić u Vranjskoj Banji, Nenad Krstić u Trgovištu i Goran Mladenović u Vladičinom Hanu. Svi su članovi Srpske napredne stranke.

Ostavka Milenkovića je usledila kao deo unutarstranačke inicijative u okviru koje se sedamdesetak gradonačelnika i predsednika opština iz redova SNS-a povuklo sa čelnih funkcija u lokalnim samoupravama.

Slobodan Milenković obavljaće funkciju gradonačelnika i nadalje, u tehničkom mandatu, do izbora novog gradonačelnika Vranja, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi.

On se na funkciji gradonačelnika Vranja nalazio od 2016. godine.

KO JE MILENKOVIĆ: Slobodan Milenković rođen je 1972. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom Medicinski fakultet u Nišu. Radni odnos je zasnovao 2000. godine u Domu zdravlja u Bujanovcu, a dve godine kasnije prelazi na Ortopedsko-traumataloško odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju. Nakon završene specijalizacije 2008. godine stiče zvanje lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, a kasnije postaje i šef Odseka za ultrazvučnu dijagnostiku lokomotornog sistema. Učestvovao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim akreditovanim kongresima, od kojih treba izdvojiti Međunarodni evropski kongres u Istanbulu Efort 2013. godine. Bio je organizator i predavač akreditovanog kursa iz oblasti ortopedije na temu „primena unutrašnje i spoljašnje fiksacije u stabilizaciji preloma gornjeg i donjeg ekstremiteta“. Oženjen je i ima dva sina



2 thoughts on “Gradonačelnik Vranja podneo ostavku, isto učinili i predsednici Hana i Trgovišta

  1. Mile

    Извршити анализу њиховог досадашњег рада ,порекло имовине и покренути кривичну и моралну одговорност.Дођем на функцију,Општи јавашлук.Кад нема више муфте ,онда нећу више да се играм.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *