Završena OEBS-ova stručna praksa za manjine

Bujanovac, 29. septembar 2023. Misija OEBS-a u Srbiji obeležila je u četvrtak uspešan završetak četvrtog ciklusa Programa stručne prakse za mlade iz južne i jugozapadne Srbije za 2023. godinu.

-Na ceremoniji obeležavanja upoznati smo sa postignućima naših dragih učesnika i učesnica, koji su predstavili projekte osmišljene i realizovane tokom desetomesečnog stručnog staža u državnim institucijama u Srbiji – navode iz OEBS-a.

Program stručne prakse, Misija OEBS-a u Srbiji realizovala je u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prav i društveni dijalog i uz podršku stalnih misija pri OEBS-u.

-Program stručne prakse radi na uključivanju mladih iz nedovoljno zastupljenih zajednica u rad republičkih institucija. Ovaj program poseban je po tome što polaznicima i polaznicama omogućava da unaprede svoja znanja o javnom sektoru, kroz profesionalno iskustvo u državnoj službi – dodaje se u saopštenju OEBS-a.

Dok stavljaju tačku na ovaj ciklus Programa stručne prakse, Misija OEBS-a u Srbiji, kako navode, namerava da ga unapredi tokom 2024. godine kako bi poboljšala dalje povezivanje državnih institucija sa mladima iz nedovoljno zastupljenih zajednica iz južne i jugozapadne Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *