Penzionerske kartice važe od nedelje, pogledajte spisak svih popusta

Bujanovac, 30. septembar 2023. Od nedelje (1. oktobar) penzioneri mogu da koriste svoje penzionerske kartice i dobijaju popuste za robu i usluge, a Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) objavio je kompletan spisak mesta na kojima će penzioneri imati popuste i koliko će iznositi.

Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorani, bazeni.

Iznosi popusta kreću se od 2 do 66 odsto, ali je većina između 5 i 10 odsto.

Spisak popusta možete videti OVDE.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice se preuzimaju na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

U ovaj projekat Fonda uključuje se, kako navode, šira društvena zajednica, pre svega Vlada, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova.

Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju je dobijen fiskalni račun.

PIO fond je na svom sajtu objavio i uputstvo za korišćenje aplikacije Penzionerska kartica.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *