Ardita Sinani ostaje na čelu PDD u Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Preševo, 1. oktobar 2023. Ardita Sinani nastaviće da vodi odbor Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Preševu. Sinani je jednoglasno ponovo izabrana za predsednicu odbora na sinoćnoj skupštini u okviru unutarstranačkih izbora.

Posle izbora je najavila da će vrlo brzo formirati tim koji će u budućnosti voditi Opštinu Preševo.

Bujanovačke su ranije javile da je za šefa PDD u Bujanovcu izabran Ragmi Mustafi.

Mustafa na čelu Kamberijeve stranke u Bujanovcu

Izbornoj skupštini u Preševu prisustvovali su i predsednik stranke Šaip Kamberi i šef bujanovačkog odbora Mustafi.

-Garantujem da ćemo se uspešno suočiti sa izazovima koji nas očekuju, pored zajedničke volje da se angažujemo, vodićemo se i odgovornošću očuvanja istorije stranke koja više od tri decenije održava primat jedine političke organizacija koja okuplja Albance Preševa, Medveđe i Bujanovca – poručila je Sinani.

Ona je ranije zatražila vanredne lokalne izbore u Preševu, a sada je ponovo naglasila, kako je rekla, da iz opštinske vlasti mora da bude.

-Opština Preševo ne zaslužuje da bude predstavljana onako kako je sada. Posebno ne zaslužuje da se izoluje od Prištine i Tirane. Preševu su potrebni Kosovo i Albanija koliko god je to moguće i stalna koordinacija sa Prištinom i Tiranom – poručila je Sinani.

Ona je do aprila prošle godine bila na funkciji predsednice opštine kada je smenjena nakon što su pojedini koalicioni partneri prešli na stranu Šćiprima Arifija iz Alternative za promene.

Nedugo potom kosovski premijer Albin Kurti imenovao je Sinani za svoju političku savetnicu za područje Preševa, Bujanovca i Medveđe.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *