Humanitarni bazar za Dunju u Levosoju

Za pomoć Dunji otvoreni su računi preko fondacije „Budi human“, porukom 692 na 3030 pomažemo Dunji da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara

Piše: Ivana Jovanović

Bujanovac, 3. oktobar 2023. – Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju, u okviru Dečije nedelje, organizuju humanitarni bazar u sredu, od 12 časova, u dvorištu škole, a sav novac koji prikupe ići će za malu Dunju Milanović (2016) iz Oslara kojoj je potreban za dalje lečenje.

Već smo jednom prikupljali pomoć za malu Dunju, ovo je drugi put. Ona je učenica prvog razreda naše škole u Oslaru i mi želimo da u okviru Dečije nedelje, koja je pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, pokažemo koliko je srce naših učenika i pomognemo Dunji – kaže za Bujanovačke nastavnica engleskog jezika u OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju Katarina Mladenović.

U humanitarnoj akciji učestvuju i deca iz područnih grupa vrtića „Naša radost“ iz Levosoja i Oslara.

-Majke učenika će pripremiti slatkiše i slaniše koje ćemo prodavati sutra, sa željom da što više novca prikupimo za malu Dunju – dodaje Mladenovićeva.

Jelena i Stefan Milanović o borbi za život svoje ćerke: Dunja mora da pobedi

O Dunji su Bujanovačke pisale više puta, za njeno lečenje potrebno je 3,7 miliona dinara, a do sada je preko fondacije Budi human prikupljeno nešto više od 2,7 miliona.

Dunja je rođena sa srčanom manom, takozvanom transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD. Otpušta se kući posle mesec dana po rođenju i porodica saznaje za infekciju respiratornog sistema. Usled toga dolazi do gomilanja sekreta u plućima što izaziva gušenje, kašalj, visoku temperaturu i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *