Albanski i srpski osnovci zajedno u klupama

Bujanovac, 4. oktobar 2023. Učenici bujanovačkih osnovnih škola „Naim Frašeri“ i „Branko Radičević“ održali su zajednički čas na temu ,,Kako se razumemo sa drugima“, u okviru projekta „Naš grad, naše škole“ koji realizuje Grupa 484 i Pestaloci dečija fondacija iz Švajcarske.

Čas su držali nastavnica Danijela Stojanović i nastavnik Burim Ferati, a ocenjen je najvišim ocenama od strane Školske uprave Leskovac.

-Čas je održan u sklopu projekta koji mi već godinama realizujemo sa Grupom 484 i Pestaloci dečijom fondacijom iz Švajcarske, a „Naim Frašeri“ je naša partnerska škola u tom projektu. Čas je realizovan u njihovoj školi, jer je naša u rekonstrukciji – kaže Danijela Stojanović iz OŠ „Branko Radičević“.

Čas je bio, kako kaže, na srpskom i albanskom jeziku, deca su izuzetno sarađivala i čitava aktivnost je protekla sjajno.

Ocenjen je najvišim ocenama od strane Školske uprave Leskovac, a iste utiske dele i kolege, pedagozi i psiholozi iz škola koji su prisustvovali času.

-Mi već godinama sarađujemo, imamo zajedničke radionice i mnogo toga smo radili, a radićemo i u budućnosti. Sve škole sa područja Bujanovca su uključene u projekat, a „Naim Frašeri“ je naša partnrska škola i zato nam se prepliću aktivnosti – objašnjava Stojanovićeva.

Projekat  „Naš grad, naše škole“ realizuje Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u saradnji sa Grupom 484, uz podršku Pestaloci dečije fondacije iz Švajcarske (Pestalozzi Children Fondation).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *