Fudbalski rat u Vranju, Jova VS Recko

Bujanovac, Vranje, 4. oktobar 2023. (Foto Vranjenews, montaža Bujanovačke) – U Vranju trenutno „besni“ pravi fudbalski rat sa političkim primesama čiji su glavni protagonisti Dragan Antić Recko, bivši predsednik i trener ugašenog FK Dinamo Vranje, i Dejan Jova Ivanović, jedan od osnivača vranjskog zonaša, član Upravnog odbora i Skupštine Dinamo Jug formiranog 2022, koji je i predsednik FS Pčinjskog okruga.

Najpre je Ivanović na konferenciji za novinare u utorak, kako prenosi Vranjenews, izjavio da Antić, od momenta formiranja FK Dinamo Jug „ruši naš klub“, ali i da je režirao fizički napad na igrače i navijače Dinama Jug po završetku utakmice u Bošnjacu kod Leskovca.

„Napadnuti smo potpuno neočekivano i bez ikakvog razloga, posle meča koji je odigran po svim pravilima fer-pleja. Imam pouzdanu informaciju da je napadom na naše igrače i navijače u Bošnjacu direktno dirigovao Dragan Antić Recko, dajući telefonom instrukcije iz jednog leskovačkog restorana kako da nas domaćini što više povrede, šta da nam urade“, izjavio je Ivanović.

Ivanović: Bujanovčani su oteli fudbal od Vranja, Tabaš bez komentara

On je Antića optužio i za finansijske zloupotrebe dok je vodio FK Dinamo za šta, kako je rekao, poseduje dokaze. Dodao je i da Recko pokušava da kriminalizuje njega i njegove saradnike, a rezultat toga su krivične prijave protiv njega.

Ivanović je podsetio da je juna prošle godine grupa sportskih entuzijasta i legendi vranjskog fudbala odlučila da osnuje FK Dinamo Jug.

„Znajući koliko vranjska sportska i fudbalska javnost voli fudbal, pokrenuli smo klub, uspeli da se u prvoj sezoni takmičenja u Pčinjskoj okružnoj ligi izborimo za drugo mesto i obezbedimo plasman u fudbalsku Zonu Jug“, kazao je Ivanović.

Dragan Antić Recko vodio je FK Dinamo Vranje, klub koji je od superligaša 2019. u narednim godinama počeo da tone i na kraju došao do najnižeg ranga (Pčinjska okružna liga), a tokom prethodne sezone je zbog nedolaska na utakmice izbačen i iz te lige.

Regujući na navode Ivanovića, Antić je za Vranje News rekao da ne prati dešavanja u vezi sa novoformiranim gradskim klubom, kao i da ne priznaje taj sportski kolektiv.

Blagoje Tabaš: Nelegalni fudbalski izbori u Pčinjskom okrugu zbog navodnih državnih interesa

„A, kamoli da se interesujem za taj seljački državni projekat koji su lokalni naprednjaci, uz blagoslov Darka Glišića, napravili u Vranju. To je mašina za pranje novca i pljačkanje našeg grada i ove sirotinje. Oni ne daju ni dinara svojih para za klub, već imaju nameru samo da otimaju“, kaže Antić za Vranje News.

Dinamo Vranje, klub koji je vodio, kako dodaje, više se ne takmiči „samo zbog ljudi iz Dinamo Jug-a“.

„Nameštali su nam svoje sudije a njima je sudila ista sudijska trojka petnaest utakmica zaredom i opet ti veliki fudbalski i sportski radnici nisu uspeli da budu prvi u beton ligi, pa su prevarom, uz podršku Vladana Gašića, isto velikog sportskog radnika, usli u Zonu Jug. I tu su nastavili, kao i u opštinskoj ligi, silom, uz pomoć sudija, da po svaku cenu osvajaju bodove. Svi klubovi moraju da im se sklanjaju, a čak imaju sudije iz Kruševca koji dolaze da im sude da bi mogli da pobede“, navodi Antić.x

O događaju u Bošnjacu rekao je da su gostujući navijači tokom utakmice vređali malobrojne domaće gledaoce:

„Ali, su se posle utakmice meštani skupili i došlo je do fizičkog obračuna, gde su glavnu reč vodili Dejan Ivanović i ljudi iz njegovog okruženja“, kaže Antić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *