General Mojsilović: Nepredvidljivo u Kopnenoj zoni bezbednosti

Bujanovac, 4. oktobar 2023. (foto screenshot RTS) – U Kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju s Kosovom i Metohijom „trenutno stanje je vojnički stabilno, ali nepredvidljivo, opterećeno bezbednosnom krizom na Kosovu“, rekao je u utorak uveče načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Ocenio je da to „lako može da se prelije na deo teritorije centralnog dela Srbije“, odnosno na Kopnenu zonu bezbednosti.

Na pitanje šta se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj, Mojsilović je odgovorio da nisu postojali „indikatori koji ukazuju da će se nešto krupno i tako komplikovano desiti“ i da je stanje bilo redovno.

Istakao je da su tokom jutra 24. septembra počele da stižu informacije o dešavanjima, povređenima, te da je uspostavljen kontakt za komandatnom Kfora…

„Stupili smo u kontakt sa vrhovnim komandantom… kao načelnik Generalštaba dobio sam zadatak – u potpunosti staviti pod kontrolu Kopnenu zonu bezbednosti i u punom kapacitetu obezbediti administrativnu liniju preventivnim razmeštajem dela snaga Vojske Srbije“, rekao je Mojsilović na RTS.

Kako je naveo, to naređenje nije neobično i bilo je u skladu je s dešavanjima na terenu.

„To nije bila puna borbena gotovost Vojske Srbije“, rekao je on.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *