„Ja volim Bujanovac“ na meti vandala

Bujanovac, 4. oktobar 2023.- Instalacija „Ja volim Bujanovac“, koja se nalazi na gradskom trgu osknavljena je, išarana je natpisima različitih boja nerazumljivog sadržaja i, umesto da bude simbol mira i ljubavi, postala je pravo ruglo gradskog trga. Nije poznato ko je i kada to uradio, a nadležni obećavaju da će dati nalog Komunalcu da to sredi.

-To nije saobraćajni znak i samim tim nije u našoj nadležnosti, jer smo mi odgovorni za horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, ali videću šta mogu da uradim. Potrudiću se da izdam nalog JP Komunalac da to očiste i srede – kaže za Bujanovačke Dursan Selimi iz opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

Ovo nije prvi put da instalacija bude na meti vandala. Simbol “Ja volim Bujanovac” osvanuo je u 9. septembra 2022. ujutru išaran porukom “СРБUЈА” napisanom u središnjem delu instalacije-na slovu B koje je u obliku srca, o čemu smo pisali.

Ovo je Srbuja: Opštinske kamere otkrivaju ko je pisao po simbolu Bujanovca

Podsetimo, simbol grada „Ja volim Bujanovac“ otkrili su predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i autor instalacije Nagip Taši iz Velikog Trnovca 9. maja 2022. godine, na Dan opštine.

Centralno mesto u simbolu “Ja volim Bujanovac” na engleskom zauzima slovo B u obliku srca, koje se nalazi između slova “I” i “u”.

-Ovo je simbol mira i znak da ćemo čuvati Bujanovac. I u budućnosti će lokalna samouprava podržavati ovakve ideje građana ma koje nacionalnosti – rekao je tada Arifi.

Po rečima Tašija, građane opštine ova instalacija od metala nije koštala ništa, jer je 1250 evra za izradu donirao Mensur Ibrahimi, naš nekadašnji sugrađanin koji sada živi u inostranstvu.

-Danas smo postavili temelj ljubavi. Simbol Bujanovca je u dve boje – beloj, boji mira i crvenoj, boji ljubavi. Svi koji ovde žive, Srbi, Albanci i Romi, imaju pravo da ovaj simbol prihvate kako hoće, ja bih samo naglasio da je u sredini srce – rekao je ranije Taši.

Srce za Bujanovac: Ovo je naš grad (video)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *