Beogradska u centru Bujanovca guši se u smeću, komunalaca nema tri nedelje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. oktobar 2023. Beogradska ulica u samom centru Bujanovca pretvorena je u deponiju na užas meštana koji već treću nedelju ne mogu da namole rukovodstvo JP Komunalac da pošalje kamion da pokupi smeće. Žalbe stižu i iz sela Klenike gde su kontejneri takođe prepuni, a meštani kažu da nedeljama nisu videli radnike Komunalca.

Građani koji žive u Beogradskoj kažu za Bujanovačke da je smeće svuda oko njih i da je strah od izbijanja zaraze potpuno opravdan. Po njihovim rečima, velika je sramota kako se rukovodstvo Komunalca odnosi prema građanima.

-Navodno su im pokvareni mali kamioni, pa zbog toga ne mogu da pokupe smeće. Kažu veliki kamion ne može da prođe kroz ulicu, ali znamo da može makar do sredine, pa kad bi se malo potrudili mogli bi da očiste sve, ali očigledno ih nije briga ni za nas ni za našu decu koja kao da žive na deponiji – kaže  sagovornik Bujanovačkih koji nam je poslao fotografije.

Kleničani takođe imaju šta da zamere JP Komunalac. Kažu da u selu imaju dva kontejnera, kod seoske ambulante i crkve, i oba su prepuna.

-Zovemo mi, ali nema svrhe. Neće da dođu da pokupe smeće. Pričamo o toni smeća ne bilo gde, već kod ambulante i crkve,  velika sramota – kaže čitateljka Bujanovačkih iz ovog sela.

Direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili ponovo nije odgovarao na pitanja našeg portala, već nastavlja da se ponaša kao da je JP Komunalac  njegova privatna firma.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *