Dan za sport u vrtiću: Ljubav na prvi koš (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. oktobar 2023. Deca iz vrtića „Naša radost“ u Bujanovcu imala su u petak dan sportskih aktivnosti, a sa košarkom su ih upoznali dečaci i devojčice iz OKK Play 017. Aktivnosti su organizovane u okviru Dečije nedelje.

U saradnji sa saradnikom za fizičko vaspitanje u vrtiću „Naša radost“ Nenadom Taškovićem, vaspitačice su organizovale za decu sportske igre i druženje. Bilo je, kako kažu, više igara koje su imale za cilj da se stigne od jedne tačke do druge i nazad, noseći različite rekvizite u rukama.

 -U jednoj igri su nosili ping-pong lopticu kašikom, u drugoj čašu sa vodom da bi je na cilju sipali u flašu i vratili se nazad, u trećoj su nosili palicu i provlačili se kroz obruč, a poslednja igra nam je bila razvlačenje konopca. Sva deca su prošla sve igre, bilo im je interesantno i smatram da je sportski dan uspešno prošao – kaže jedna od vaspitačica za naš portal.

Nakon toga, došli su mali košarkaši i košarkašice OKK Play 017, koji su promovisali multietničku školu košarke i pokazali predškolcima neke osnovne elemente igre pod obručima.

-Ovaj dan je posvećen najmlađima i mi smo došli da se igramo sa njima i da im ujedno pokažemo koliko je košarka lep i sport. Svakom detetu smo podelili medalju i flajer  za upis u našu školu, tako da očekujemo da se u narednom periodu neko od njih upiše i krene stopama ovih devojčica i dečaka koji su danas u ulozi promotera, a košarku su upoznali i zavoleli upravo na ovakvoj promociji u vrtiću – kaže za Bujanovačke osnivač i trener kluba Play 017 Nenad Stajić.

Deca su imala priliku, po rečima trenera, da urade neke osnovne elemente košarke, kao što su okretanje lopte oko struka, bacanje na koš i preskakanje čunjeva i prepreka. Medalje koje su dobili, kako kaže, nisu samo za učestvovanje u današnjim igrama, nego i zbog toga što idu u vrtić i posvećeni su tome.

-Želimo da deci kroz sport damo prave smernice za život i da pokušamo da ih izdignemo iz svega onoga u šta je naše društvo zapalo u poslednje vreme – dodaje Stajić.

Predškolci su bili oduševljeni igrama i nestrplivo su čekali da dođu na red kako bi preskakali prepreke i bacali na koš. Neki među njima, sa kojima smo razgovarali, kažu da su već danas odlučili da će upisati školu košarke i postati poznati košarkaši.

Božidar, Andrej, Dimitrije, Teodora i Vuk samo su neki od onih za koje bismo mogli da kažemo da je ovo bila „ljubav na prvi koš“ i nadamo se da će ubrzo poneti košarkaške dresove.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *