Priključenje na struju u Bujanovcu traže vlasnici 300 nelegalnih objekata

Bujanovac, 11. oktobar 2023. Bujanovčani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima, a žele da podnesu prijavu za priključenje na komunalnu infrastrukturu – struju, grejanje, vodu i kanalizaciju, imaju još četiri dana da prikupe potrebnu dokumentaciju i predaju je Opštinskoj upravi Bujanovac.

Za 26 dana, koliko je prošlo od početka prijavljivanja, oko 300 Bujanovčana podnelo je prijavu Odeljenju za urbanizam u Bujanovcu.

Rok za podnošenje zahteva za priključenje nelegalnih objekata na struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje ističe za četiri dana, odnosno u nedelju 15. oktobra.

Prijavljivanje je otvoreno još 15. septembra, nakon što je usvojen Zakon o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata.

-Kod naših građana je problematičan samo priključak na struju. Da bi svoj objekat priključili na struju, potrebno im je pet dokumenata, a to su: Zahtev za privremeno priključenje na komunalnu infrastrukturu (koji mogu uzeti kod nas); geodetski snimak objekata u 3 primeraka; očitana svoja lična karta i lične karte članova domaćinstva;  dokaz o vlasništvu nad objektom (kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu ili neka druga vrsta ugovora) i overena izjava vlasnika da je objekat izgrađen i da se koristi za stanovanje – objasnio je ranije za Bujanovačke načelnik Odeljenja za urbanizam Basri Memeti.

Građani u Odeljenju za urbanizam dobijaju formular zahteva za privremeno priključenje, kao i pripremljenu blanko izjavu vlasnika da je objekat izgrađen i da se koristi za stanovanje, koju treba da popune i overe kod notara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *