Nagipe, da li te je sramota? Bujanovac od jutros u smradu i dimu sa deponije (VIDEO)

Piše: N. Lazić

Glavna ulica u dimu u četvrtak oko 8 sati

Bujanovac, 12. oktobar 2023. – Bujanovac se u četvrtka guši u dimu i smradu, a pogodićete da ponovo gori deponija.

Iako je dan vedar i sunčan, glavna ulica od ulaza u grad prema centru utonula je u dim od koga se ne vidi sunce. Na video snimku koji je na dnu teksta vidi se gust oblak dima koji sa deponije, preko starog autoputa, ulazi u grad i ide prema centru.

Ko je kriv za ovo?

Direktor Komunalca reći će spoljni faktor oličen u nesavesnim građanima, ali neće odgovoriti na pitanje ko je za to odgovoran.

Predsednik opštine Nagip Arifi neće, po običaju, reći ništa, isti onaj Arifi koji je na čelo komunalnog preduzeća postavio Ruždija Halilija koji, hajde da budemo blagi, nije dorastao ovom poslu.

Za to vreme građani Bujanovca gotovo su svakodnevno izloženi dimu i smradu sa deponije.

U svakom uređenom sistemu postoji nešto što se zove lanac odgovornosti, ili komandna odgovornost.

Prema tome, nije Halili sam ušetao u Komunalčevu fotelju jer mu se tako prohtelo, već mu je, da prostite, zadnjicu u nju smestio Arifi posle izbora 2020.

Možda deponija nije u Halilijevoj nadležnosti, ali svakako jeste u Arifijevoj, po već pomenutom lancu odgovornosti. Da ne skrećemo ovde i sada temu na prljave i zapuštene ulice i trotoare, prepune kontejnere, smeće i đubre u kome živimo, napuštene pse…

Zbog toga se, uz dužno poštovanje i izvinjenje zbog eventualnih duševnih boli, kao logično nameće jedno jednostavno pitanje na koje nema odgovora, a pre svega važi za prvog čoveka ove naše u dimu i smradu začaurene opštine:

Druže Nagipe, da li te je bar malo sramota? Od građana i od samog sebe.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *