Bujanovački mališani na trgu prodaju igračke i sakupljaju pomoć za Martina Lava

Piše: I. Jovanović

Martin Lav Nikolić (2022) je jedino dete u Srbiji koje boluje od Schinzei Giedion sindroma. Za njegovo lečenje, koje uključuje fizikalne terapije i rehabilitaciju, odgovarajuća pomagala i uređaje, hiperbaričnu komoru, terapiju matičnim ćelijama, specijalističke preglede, laboratorijske analize i svega što je potrebno da bi lečenje nastavio u Kanadi potrebno je 85.000.000 dinara.Na sajtu fondacije Budi human nalaze se dinarski i devizni račun na kome se mogu uplatiti sredstva, kao i broj na koji građani sms-om mogu donirati 200 dinara za Martinovo lečenje

Bujanovac, 16. oktobar 2023. – Mališani iz Bujanovca, Una, Petar, Mitra, Petra, Nina i Andrej organizovali su humanitarnu akciju u ponedeljak, u cetru grada, kako bi pomogli Martinu Lavu.

-Napravili smo narukvice, čovečuljke i čestitke, a doneli smo i svoje igračke. Želimo da to prodamo i da novac uplatimo za lečenje Martina Lava – kaže petogodišnja Una.

Podršku i pomoć pružila im je Unina i Petrova mama Zorana, koja im je i predložila da novac koji sakupe od prodaje uplate za lečenje nekog deteta.

-Klinci su sami došli na ovu ideju, počeli su juče da prave nakit i čovečuljke sa namerom da prodaju danas na trgu. Moju sugestiju da ta akcija ima humanitarni karakter su odmah prihvatili i odlučili da novac uplate na račun Martina Lava  – objašnjava mama Zorana.

Ovi mališani, među kojima najmađi ima 5, a najstariji 9 godina, pokazali su da imaju veliko srce i, uprkos hladnom vremenu, odlučili su da ovaj ponedeljak provedu na šetalištu jer, kako kažu, „naše malo, njemu će značiti mnogo“.

Pomozimo bebi Martinu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *