Bujanovac posle 9 godina ostaje bez poslanika SNS

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. oktobar 2023. Bujanovački odbor Srpske napredne stranke (SNS) neće imati kandidata za narodnog poslanika na predstojećim parlamentarnim izborima najavljenim za 17. decembar, potvrdio je našem portalu šef ove stranke u Bujanovcu Nenad Mitrović. Bujanovac tako sigurno ostaje bez zastupnika u Skupštini Srbije iz trenutno najjače parlamentarne stranke posle devet godina.

Na pitanje zašto je to tako, Mitrović odgovara da je jedini pravi razlog što je red i da druge opštine iz okruga budu zastupljene u parlamentu.

Naime, po Mitrovićevim rečima, za Pčinjski okrug je po kvoti SNS određeno petoro kandidata za poslanike, a s obzirom da je opština Bujanovac imala poslanika u prethodna četiri saziva sada je došao red na neke druge opštine.

Upravo je Mitrović od 2014. godine predstavljao Bujanovac u parlamentu, kao jedini kandidat bujanovačkog SNS. Poslednji mandat, sa izbora prošle godine, vratio je letos kada je izabran za vršioca dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela. Poslanička i funkcija direktora vladine institucije su nespojive.

Nenad Mitrović podneo ostavku na mesto narodnog poslanika

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *