Veliki koncert KUD „Kolo“ za vikend: Dolaze folkloristi iz regiona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. oktobar 2023. (foto: jubilej KUD Kolo 2022) – Kulturno-umetničko društvo „Kolo“, najstarije u bujanovačkoj opštini, održaće u subotu (21. oktobar) tradicionalni godišnji koncert na kojem će nastupiti i gosti iz Bugarske, Grčke i Severne Makedonije.

Predsednik KUD „Kolo“ Slobodan Boban Dimitrijević najavio je folklorni spektakl u velikoj sali Doma kulture.

-Godišnji koncert se održava u oktobru kada slavimo godišnjicu postojanja našeg društva. Ove godine se navršava 91 godina od kako KUD „Kolo“ postoji, što je vredno poštovanja i zaslužuje koncert kakav smo pripremili – kaže Dimitrijević za Bujanovačke.

Po njegovim rečima, u Bujanovac dolazi stotinak folklorista iz inostranstva, prijatelja bujanovačkog društva. Oni će biti smešteni u stacionaru u Bujanovačkoj Banji i privatnom smeštaju.

Dimitrijević je pozvao sve ljubitelje folklora iz Bujanovca i okoline da u subotu dođu na koncert i uživaju u nastupima domaćina i gostujućih folklornih ansambala.

Koncert počinje u 19 časova.

KUD „Kolo“  je velikim koncertom u bujanovačkoj sportskoj hali prošle godine obeležilo 90 godina postojanja, o čemu su Bujanovačke pisale.

KUD „Kolo“ sa gostima proslavilo 90. rodjendan (foto&video)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *