Mitrović ambasadoru Francuske: Realizacija Plana od 7 tačaka je naš prioritet

Bujanovac, 19. oktobar 2023. Vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović razgovarao je u sredu u Bujanovcu sa ambasadorom Francuske Srbiji Pjerom Košarom o nastavku dijaloga o Planu od 7 tačaka. Nastavak dijaloga o ovom dokumentu koji se tiče prava Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, po rečima Mitrovića, jeste prioritet Koordinacionog tela.

-Nastavak razgovora o temama iz Izveštaja u 7 tačaka, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 2013. godine je prioritet Službe Koordinacionog tela i njegova realizacija će omogućiti brzi ekonomski i socijalni razvoj ovih opština. Krajnji cilj je sveukupan razvoj ovih opština i svih građana koji u njima žive – poručio je Mitrović, saopšteno je iz KT.

Planom od 7 tačaka predviđena je integracija Albanaca u državne institucije, ekonomski razvoj opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, bezbednost ovog područja, pravo na službenu upotrebu jezika, pisma i nacionalnih simbola, decentralizaciju pravosuđa, unapređenje prava Albanaca u oblasti obrazovanja, kulture i informisanja, zdravstvene i socijalne zaštite.

Na sastanku je bilo reči i o postignutim rezultatima u oblasti obrazovanja, zdravstva, ekonomskog razvoja opština, saradnje sa mladima i drugim aktuelnim pitanjima od interesa za građane na ovom području.

Mitrović je istakao da su sve aktivnosti Službe Koordinacionog tela usmerene ka unapređenju kvaliteta života svih građana na jugu Srbije.

Ambasador Francuske je izrazio zadovoljstvo povodom sastanka i buduće saradnje sa Službom Koordinacionog tela.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *