Divlje deponije kod Levosoja, nadležni ne reaguju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. oktobar 2023. Dve divlje deponije u selu Levosoje kod Bujanovca rastu iz dana u dan, upozorava meštanin ovog sela i apeluje na nadležne u Opštini i JP Komunalac da hitno reaguju i uklone smeće.

Nikola Stojmenović iz Levosoja pisao je našem portalu preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ o problemu sa kojim se suočavaju meštani ovog sela. Reč je o dvema deponijama, jedna se nalazi pored puta u blizini seoske crkve, a druga na prostoru nekadašnjeg rudnika.

Sudeći po fotografijama koje nam je poslao i koje su krajnje uznemirujuće, na deponijama ima svega i svačega. Delovi nameštaja, građevinski šut, džakovi puni ko zna čega, donji veš, plastične kese, kante i flaše samo su deo onoga pored čega meštani prolaze svakodnevno.

-Pozvao bih nadležne iz opštine i iz JP Komunalac da reaguju na ovaj problem koji ne muči samo meštane Levosoja već i svih ostalih mesnih zajednica, a pogotovo meštane Bujanovca gde je problem deponije jedan od gorućih problema u čitavoj opštini – kaže Stojmenović.

Po njegovim rečima, poslednji put je ovaj prostor očišćen pre šest ili sedam godina, a ako nadležne institucije sada ne reaguju, kako kaže, računa na dobru volju i entuzijazam svojih komšija i predlaže im da se sami organizuju i očiste deponije.

-Dao bih sugestiju meštanima sela Levosoje da se organizujemo i pomerimo đubre/deponiju u majdan, ukoliko nadležne institucije ne reaguju, i da se od trenutka čišćenja deponije pa ubuduće sav otpad istovara u majdan. Imamo dva majdana koja imaju kapacitet taloženja po 10 i više godina – kaže Stojmenović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *